Google’ın Apple’a 1 yıl için ödediği rakam dudak uçuklattı!

Milyonlar kişi tarafından kullanılan Google’ın neden bu kadar popüler olduğunu biliyor musunuz?

Güncelleme:

Milyonlar kişi tarafından kullanılan Google’ın neden bu kadar popüler olduğunu biliyor musunuz? Çünkü Google sadece Apple’a kendisini “varsayılanlar” sekmesine göstermesi için sadece 1 yılda tam 19 milyar dolar ödemiş. Peki, bu Google ne kadar kazanıyor da bu denli ciddi paraları ödeyebiliyor?

Google, kendisine rakip olarak çıkan pek çok farklı arama motorundan bir hayli korkmuşa benziyor. Zira kendisini normalde “varsayılan” olarak önermesini sağlayan şirketlere para ödediği de ortaya çıkmaya başladı. Teknoloji devinin bu özellikte ön sırada yer alması için sadece Apple şirketine tam 19 milyar dolar ödediği de ortaya çıktı. Rakam gerçekten korkunç değil mi? Üstelik bu durum bir davada ortaya çıkmış durumda. Davanın konu olduğu yer ise tabi ki ABD!

Google varsayılan olmak için 19 milyar dolar ödüyor

Rakamın büyüklüğü başlangıçta biraz korkutsa da bu Google tarafından kazanılan miktarın çok altında. Üstelik Google sadece 2021 yılında bu özellik için 26.3 milyar dolar ödemiş bile. Peki, şirketin ortalama değerinin katrilyon dolarları geçtiğini biliyor musunuz? O nedenle bu tür ince reklamlar için ödenen para şirketin gelirleri ve değeri yanında hiçbir şey. Üstelik bu gelirleri artırdığı da bir gerçek.

Etiketler Google Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800