Google'den güvenlik önlemi: Mavi tik geliyor

Google, Gmail dolandırıcılığı ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Bunun üzerine gelen bilgilere göre, artık Gmail hesaplarının gerçekliğini belirlemek şirket, kurum ve tanınmış kişilerin e-postalarının yanında mavi tik olacak.

Google Gmail için güvenlik önlemlerini artıran yeni özelliğini duyurdu. Bu özelliğin, kullanıcıları kandırarak hassas bilgileri ele geçiren kimlik avı dolandırıcılıklarını önleyeceği düşünülüyor. Buna göre, artık şirket, kurum veya tanınmış kişilerin e-postalarının yanında doğrulama işareti olacak.

Şirket adının yanına mavi onay işareti

Google’ın yaptığı açıklamaya göre kimliğini doğrulamış bir şirketten e-posta alındığında gelen kutunuzda şirket adının yanında mavi bir onay işareti de görünecek. Bu güncelleme, Google’ın geçen yıl Gmail’de test etmeye başladığı Mesaj için Marka Göstergeleri (BIMI) teknolojisinin bir parçası olacak.

Gmail’de mavi tik işaretinin üzerine gelindiğinde, “Bu e-postayı gönderen, profil resmindeki alan adını ve logonun sahibi olduğunu doğruladı” yazan bir açılır pencere görünecek. Bu, Google’ın e-postayı alan kişilerin gönderenin gerçek olup olmadığını anlaması için detaylı bilgi sağlayacağı anlamına geliyor.

Etiketler Google gmail
Yorumlar
Kalan Karakter 800