Google'dan yapay zeka aracı: Artık aramalarınızda görsel yaratabileceksiniz

Google, yapay zekalı görsel oluşturma aracı aldı. Bu araç, aramada görsel yaratmanızı sağlayacak. İşte Google'nin yapay zeka aracı SGE ile ilgili detaylar...

Güncelleme:

Google, arama özelliğine yapay zeka yetenekleri eklemek için hızla çalışıyor. Son zamanlarda, şirket arama deneyimini genişleterek Search Generative Experience (SGE) araçlarını tanıttı ve bu sayede arama içinde çeşitli yeni seçenekler sunmaya başladı. Artık Google'da, Dall-E benzeri yapay zeka destekli görseller oluşturulabilecek.

Arama çubuğuna açıklama yazmanız yeterli olacak. Standart arama ekranında, yapay zeka tarafından üretilmiş birkaç fotoğraf göreceksiniz ve bu fotoğrafları düzenleme imkanına sahip olacaksınız.

Gerçeğe uygun resimler

SGE, Google'ın Imagen modeli tarafından desteklenmekte olup anahtar kelimelerle gerçeğe uygun resimler üretebilir. Örneğin, "kapibara kahvaltı hazırlıyor" araması sonucunda bu hayvanın şeflik yaptığı görselleri görebilirsiniz. Kullanıcılar ayrıca görsel arama yaparken SGE'nin otomatik olarak yeni konseptler oluşturmasına izin veren bir kenar çubuğu seçeneği bulacaklar. Güvenliği sağlamak amacıyla her görüntünün filigranla işaretlenmiş olarak sunulacağı belirtiliyor.

Google'dan yapay zeka aracı: Artık aramalarınızda görsel yaratabileceksiniz  resim: 0

Google, ilk aşamada insan yüzleri ve tanınmış kişilerin çizimlerini yapmayı reddediyor ve bunun yerine kullanıcıların yaratıcı olmalarını teşvik ediyor. Ayrıca siyasi veya dini görseller oluşturulmasına izin verilmiyor. Yapay zeka destekli görsellerin sanatçıların yerini alabileceği konusunda bazı tartışmalar bulunuyor. Ancak Google, bu aracın "yaratıcılık için sorumlu ve faydalı bir başlangıç noktası" olduğunu belirtiyor. Şirket, güvenliği ön planda tutarken SGE'yi yeteneklerini genişletmek için sürekli olarak geliştirmeye devam edecek.

(Shiftdelete)

Etiketler Google Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800