Google'dan Android kullanıcılarının gizliliğini korumak için yeni adım: Onarım modu

Google, Android cihazlar için önemli bir adım atarak dikkat çeken bir özellik sunuyor. Şirket, kullanıcıların kişisel verileri konusundaki endişelerini gidermek amacıyla onarım modunu tanıttı. İşte detaylar!

Son zamanlarda, teknoloji şirketleri kullanıcı gizliliğine büyük önem veriyor ve bu doğrultuda çeşitli çalışmalar yürütüyor. Google da bu şirketlerden biri olarak, Android cihazlarının onarımı sırasında kullanıcı gizliliğini korumak için özel bir onarım modu sunuyor.

Bilgi gizliliği için önemli!

Bu özellik, kullanıcıların kişisel verileriyle ilgili endişeler yaşamadan cihazlarını servise göndermelerine olanak tanıyor. Onarım modu özellikle, telefonlarını tamir ettirmek için servise verirken bilgi gizliliği konusunda endişelenen kullanıcıları yakından ilgilendiriyor.

Onarım modu desteği, AOSP (Android Açık Kaynak Projesi) ile birleştirilerek sunulmuş durumda ancak farklı OEM'ler (Özgün Ekipman Üreticileri) gibi Samsung gibi, benzer özelliklere sahip olabileceği için varsayılan olarak devre dışı bırakılmış durumda. Ayrıca, AOSP'de şu anda Ayarlar entegrasyonu ve onarım modu akışını etkileyen bazı eksik ögeler bulunuyor.

Google'dan Android kullanıcılarının gizliliğini korumak için yeni adım: Onarım modu resim: 0

Yeni özellik, Geleneksel Genel Sistem Görüntüsü (GSI) yaklaşımından farklılık göstererek Dinamik Sistem Güncellemeleri (DSU) mekanizmasını kullanıyor. Bu yaklaşımda, orijinal sistem görüntüsünü yeni bir kullanıcı veri görüntüsüyle birleştirerek fabrika ayarlarına sıfırlamayı simüle ediyor.

Bu moda geçerken, kullanıcıların güvenli bir şekilde saklanacak olan kilit ekranı kimlik bilgilerini sağlamaları gerekiyor. Onarım modundan çıkmak için ise kullanıcıların Standart Modda kullanılan kilit ekranı kimlik bilgilerini girmeleri yeterli olacak.

Etiketler Android Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800