Google’da şok eden gelişme! Konum verilerini kapatanları dahi…

Googl şok eden bir gelişmeyi kabul etti. ABD’nin California eyaleti içerisindeki kullanıcıların verilerini takip ettiğini açıkladı. Üstelik konumlarını kapatan kişilerde bu gruba dahil oldu. İşte haberin ayrıntıları…

Güncelleme:

Dünyanın en büyük arama motoru olarak karşımıza çıkan Google, aynı zamanda harita hizmeti de vermekte. Tüm bu süreç içerisinde firmanın insanların konumlarını da takip ederek onlara en doğru yolu göstermesi planlanıyor. Ancak durum çokta böyle değil. Çünkü konum verileri açık olmasa dahi Google insanları izleyebiliyor. Üstelik ABD’de bunu daha fazla para kazanmak için yaptığını dahi itiraf etmiş durumda.

Son dönemlerde pek çok şikayet ve itiraf

Google, son dönemlerde pek çok şikayet ve itiraz ile karşımıza çıkıyor. Özellikle ABD merkezli firma kapsamında Google’a yöneltilen suçlarında arttığı görülüyor. Dikkat çeken bir şekilde Google, konumlarını kapatan kullanıcıları da izlediğini kabul etti.

Google’da şok eden gelişme! Konum verilerini kapatanları dahi… resim: 0

Özellikle veri ihlalleri ile sürekli karşımıza çıkmaya başlayan Google, son olarak konum izleme uygulaması nedeniyle suçlandığı davada tam 93 milyon dolar eyalete para ödemeyi kabul etti.  California Başsavcısı Rob Bonta konu hakkında “Bu kabul edilemez ve bugünkü uzlaşmayla Google’ı sorumlu tutuyoruz” dedi.

Etiketler Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800