Google'da işten çıkarmalar yıl boyunca devam edecek

Google, teknoloji sektöründeki lider konumunu koruma amacıyla yapılan stratejik değişiklikler kapsamında, CEO Sundar Pichai tarafından yapılan açıklamada bu yıl içinde yeni işten çıkarmaların gerçekleştirileceği duyuruldu.

Şirket, yapay zeka ve otomasyon teknolojilerini benimseyerek iş yükünü azaltma çabalarını sürdürürken, Pichai'nin açıklamaları, işten çıkarmaların devam edeceğine dair güçlü sinyaller içeriyor. 

The Verge tarafından paylaşılan ve şirket içi bir nottan alıntılanan habere göre, Pichai, "Bu yılki işten çıkarmalar, geçen yılki kadar geniş kapsamlı olmayacak ve her ekibi etkilemeyecek" şeklinde bir açıklama yaptı. Google temsilcisi, Reuters'a yaptığı açıklamada, çalışanlara gönderilen bir e-postanın doğrulandığını, ancak notun içeriği hakkında daha fazla detay vermediğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta Google, Sesli Asistan birimleri, Pixel, Nest, Fitbit gibi ürünlerden sorumlu donanım ekipleri ile reklam satışları ve artırılmış gerçeklik ekipleri dahil olmak üzere çeşitli bölümlerdeki çalışanlarda işten çıkarmalar yapılacağını açıklamıştı. Bu hamle, Google'ın Ocak 2023'te duyurduğu 12 bin kişilik işten çıkarma planlarına bir devam niteliği taşıyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800