Google, yüzlerce çalışanıyla yolları ayırıyor

Geçtiğimiz hafta, Google, önceki duyurusunda Google Asistan ve AR mühendislik ekiplerinden binin üzerinde çalışanın işten çıkarılacağını açıklamıştı. Şirket, şimdi ise bu hafta reklam departmanında görev yapan yüzlerce çalışanla yollarını ayırmaya karar verdi.

The Information'ın raporuna göre, Google, reklam satış birimini, müşterilerin Google Arama ve YouTube gibi öncü ürünlerde daha etkili reklam satın alabilmelerine yardımcı olmak amacıyla makine öğrenimini kullanarak yeniden yapılandırmayı planlıyor. Bu kesintiler, şirketin donanım ve mühendislik bölümlerinden binin üzerinde çalışanın işten çıkarılmasından sadece birkaç gün sonra gerçekleşiyor.

Google birimlerinde açık pozisyonlara başvurabilirler

Google tarafından yapılan açıklamada, her yıl müşterilere en iyi hizmeti sunmak amacıyla ekiplerinin yapılandırıldığı ve uygun uzman ekiplerle satış kanallarıyla eşleştirildiği belirtiliyor. Açıklamada ayrıca, dünya genelinde birkaç yüz rolün ortadan kaldırılacağı ve etkilenen çalışanların ekip içinde veya başka Google birimlerinde açık pozisyonlara başvurabilecekleri ifade ediliyor.

Teknoloji sektöründeki işten çıkarma eğilimi devam ederken, Amazon, Twitch, Prime Video, MGM Studios gibi şirketlerin de bu yılın ilk iki haftasında yüzlerce çalışanı işten çıkardığı görülüyor. Meta, Unity ve Duolingo gibi diğer şirketler de 2024'te benzer adımlar atmış durumda.

Bu arada, Google'ın, rekabetçi firmalara karşı rekabet avantajını sürdürebilmek için yapay zeka birimi DeepMind'deki seçkin araştırmacılara milyonlarca dolarlık hisse senedi tahsis ettiği bildiriliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800