Google yapay zeka modellerini kullanıma açtı

Google, Vertex AI üretken yapay zeka desteğini genel kullanıma açtı. Peki Google Vertex AI nedir?

Güncelleme:

Google’dan gelen açıklamaya göre, 60’dan fazla yapay zeka modelini kapsayan Vertex AI’ın üretken yapay zeka desteği genel kullanıma sunuldu. Yani şirketlerden bireysel kullanıcılara kadar herkes, Google’ın modellerini deneyebilecek.

Google Vertex AI nedir?

Vertex AI isimli platform; PaLM 2, Imagen ve Codey gibi dil öğrenimi modellerinden faydalanıyor. Üretken yapay zeka olarak çalışan bu platform, ChatGPT gibi sohbet botu olarak kullanılabilecek. Ayrıca şirketler, üretken yapay zeka yeteneklerini kendi hizmetlerine entegre edebilecek.

Google’ın açıklamasına göre Vertex AI ile 60’dan fazla yapay zeka modeli hizmete sunuldu. Model Garden olarak adlandırılan bu araç, Generative AI Studio ile farklı sistemlere uyarlanabiliyor. Bu özellikler arasında çeviri, fotoğraf/video yaratma, kod tamamlama ve sohbet botu oluşturma gibi önemli yapay zeka araçları bulunuyor.

Google’ın dil modelini kullanan en büyük platformlardan birisi Canva oldu. Şirket, İngilizce konuşmayan kullanıcılara daha iyi hizmet vermek için Vertex AI’ın çeviri hizmetini sistemine entegre etti. Canva ayrıca kısa videoları PaLM modeliyle daha uzun ve yaratıcı hale getirmeyi hedefliyor.

 

 

Etiketler Google Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800