Google ve Apple'dan İsrail'de kısıtlama! Haritalar devre dışı bırakıldı

Apple ve Google, İsrail ile Gazze'de canlı trafik haritalarını geçici olarak kullanılamaz hale getirdi. İsrail ordusu, Gazze'ye olası bir kara harekatı öncesinde bu kararı almalarını talep etti.

Bloomberg'in haberine göre, Google, Maps ve Waze uygulamalarında İsrail ve Gazze için canlı trafik güncellemelerini devre dışı bıraktı. Bir Google sözcüsü, "Çatışma durumlarına müdahale etme konusundaki geçmiş uygulamalarımıza uygun olarak, bölgedeki güvenlik kaygıları nedeniyle canlı trafik koşullarını ve trafik yoğunluğunu geçici olarak devre dışı bıraktık" açıklamasında bulundu.

Ayrıca, İsrailli bir blog olan GeekTime, Apple'ın da Haritalar uygulamasında benzer bir özelliği kapattığını bildirdi.

Gerçek zamanlı trafik verileri görünmüyor

Google, kullanıcıların hala rota ve tahmini varış süreleri gibi trafik bilgilerine erişebileceklerini belirtti, ancak gerçek zamanlı trafik verilerini görüntüleyemeyecekler. Apple'ın Haritalar uygulamasının hangi navigasyon özelliklerini sürdüreceği konusunda ise kesin bir bilgi verilmedi.

Her iki şirketin aldığı bu karar, İsrail ordusunun Gazze'ye kara harekatı yapmak için büyük bir askeri yığınağa başlamadan önce geldi.

Etiketler İsrail Google Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800