Google TV'ye beklenen özellik geliyor!

Google ve Android TV kullanıcıları, televizyonlarına Bluetooth cihazlarını hızlı bir şekilde bağlamada yaşadıkları zorluklar konusunda şikayetçi. CES 2024 etkinliğinde Google, nihayet Fast Pair teknolojisinin gelecek ay Google TV'ye entegre edileceğini duyurdu.

Neredeyse tüm Android TV ve Google TV cihazları, Bluetooth kulaklıklara ses iletimi özelliğini destekliyor. Ancak, cihazdan cihaza bağlı olarak eşleme işlemleri farklılık gösteriyor. Örneğin, TCL marka televizyonlarda, Bluetooth kulaklıkları eşleştirildiğinde ses için "otomatik" geçiş yapılmıyor. Bu nedenle, farklı bir kulaklık kullanmak istendiğinde ayarlar menüsüne girilmesi gerekiyor.

Google TV'deki yeni ses değiştirici, Hızlı Ayarlar menüsünde yer alacak ve kullanıcılara Ayarlar menüsüne girmeden, hatta izledikleri içeriği durdurmadan Bluetooth kulaklıklar ile TV hoparlörleri arasında geçiş yapma imkanı sağlayacak. CES 2024'te gösterilen demo, erişimin hızlı ve kolay olduğunu vurguluyor.

Google'ın demo cihazı TCL QM8'di, ancak bu teknolojinin gelecekte diğer TV markalarına da sunulması bekleniyor. Ayrıca, bu özelliğin mevcut Google TV setlerine güncelleme yoluyla sunulması tahmin ediliyor.

Etiketler Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800