Google sert kayaya çarptı! Apple yeni arama motoru ile karşımızda…

Teknolojik olarak her dala konan Apple, bu sefer arama motoru kapsamında farklı yenilikler deniyor. Daha önce “Pegasus” ismi ile kodlanan proje ne zaman yayına başlayacak? İşte detaylar…

Güncelleme:

Apple nihayet kendi arama motorunu çıkarmaya çok yakın. Günümüzde arama motorları dendiği zaman ilk akla gelen isim olan Google, bu sefer sert kayaya mı çarpacak? Android telefonlar ve Apple telefonları tekeline bağlayan Google, artık Apple telefonlara giremeyebilir. Bu da mevcut müşterilerinin büyük bir kısmını kaybetmesi anlamına gelir. Peki, durum bu kadar ciddi mi?

Apple yeni arama motorunu yakında devreye alacak!

Deneyimli teknoloji editörlerinden Mark Gurman Apple tarafından yeni bir arama motorunun devreye konulacağını belirtti. “Pegasus” ismi ile karşımıza çıkacak olan bu arama motoru için henüz somut bir gelişme yaşanmış değil. Ancak Gurman; arama motorunun geçmişte App Store, Apple TV, Haritalar, Apple News ve Spotlight gibi hizmetler üzerinden sessizce kullanıcılara ulaştığını belirtiyor.

Google sert kayaya çarptı! Apple yeni arama motoru ile karşımızda… resim: 0

Apple tarafından arama motorunun geliştirdiğine dair söylentiler ciddi anlamda öne çıkmış durumda. Üstelik bu tahminler 2025 yılına kadar da uzanıyor. “Apple Search” ismi ile karşımıza çıkabilecek olan bu arama motoru ise Google ile aynı şekilde çalışacak. Ancak daha öncesinde planların rafa kalkmasındaki en önemli neden Google tarafından Apple’a hatırı sayılır bir miktar ödeme yapılması idi. Ancak ilerleyen süreçte neler olacağını ise henüz şimdiden kestirmek kolay olmayacak.

Etiketler Teknoloji Google Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800