Google, Pixel cihazlara uydu bağlantısı getiriyor

Geçtiğimiz seneden beri Samsung üzerinde çalışıyor gibi gözüküyor. İddialara göre, telefonlarında ve Pixel Tablet'lerinde Tensor işlemcileri kullanan Samsung, yeni serilerinde Exynos modeme geçiş yapabilir.

Geçtiğimiz seneden beri Samsung üzerinde çalışıyor gibi gözüküyor. İddialara göre, telefonlarında ve Pixel Tablet'lerinde Tensor işlemcileri kullanan Samsung, yeni serilerinde Exynos modeme geçiş yapabilir. Google Pixel ve Samsung Exynos modemli Tensor işlemcilerin detayları şöyle:

Pixel 6 serisinden itibaren, Google, Samsung tarafından üretilen Exynos modemli Tensor işlemcilerini kullanıyor. Bu yıl, yeni Exynos işlemciyle birlikte duyurulan uydu bağlantısını entegre etmeyi planlayan teknoloji devinin, Exynos 5400 5G modemi, iddialara göre bu yıl içerisinde tanıtılacak Pixel 9, Pixel Fold 2 ve Pixel Tablet 2 modellerinde kullanılacak.

Özellikle mesajlaşma açısından, uydu bağlantısı acil durumlar için ideal bir çözüm olabilir. Ortaya çıkan son raporlara göre, Pixel 8 ve Pixel Fold serilerinde kullanılan Exynos 5300'e göre daha verimli ve hızlı olan Exynos 5400 5G modemi, gelecek modellerde kullanılacak. Acil durumlarda uydu bağlantılı iletişim için 5G desteği olan 3GPP Rel. 17 desteğine sahip olan modem, yeni Pixel serilerinde güvenliği artırabilir.

Google'ın ilk tableti Pixel Tablet, yalnızca Wi-Fi seçeneğiyle sunulmuştu. Tanıtılması beklenen Clementine kod adına sahip Pixel Tablet 2'nin ise hem Wi-Fi hem de Wi-Fi + 5G seçeneklerine sahip olması bekleniyor.

"Satellite Gateway" adlı özel bir uygulama sayesinde, acil durum servislerine ulaşmayı kolaylaştırmayı hedefleyen Google, yeni özellikler ve Exynos modemli Tensor işlemcisi ile Pixel cihazlarını daha da gelişmiş hale getirmeyi planlıyor. (Shiftdelete) 
 
 
 
 
 
 

Etiketler Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800