Google kullanılmayan hesapları siliyor! Hesabınızı nasıl aktif tutabilirsiniz?

Google, son 2 yıldır kullanılmayan hesapları önümüzdeki aydan itibaren silmeye başlayacak. Peki Google hesabınızı nasıl aktif tutabilirsiniz? İşte detaylar...

Güncelleme:

Google'ın ürün yönetimi başkan yardımcısı Ruth Kricheli'ye göre, hesapları silme adımı,  hesapları koruma altına almanın bir parçası. Kricheli, "Bir hesap uzun bir süre kullanılmadıysa, ele geçirilme olasılığı daha yüksektir. Bunun nedeni, unutulmuş veya gözetimsiz hesapların genellikle ele geçirilmiş olabilecek eski veya yeniden kullanılan şifrelere dayanması, iki faktörlü kimlik doğrulama ayarlanmamış olması ve kullanıcı tarafından daha az güvenlik kontrolü almasıdır. Yani, bu hesaplar genellikle savunmasızdır ve bir hesap ele geçirildiğinde, kimlik hırsızlığından spam gibi istenmeyen şeyler için kullanılabilir." açıklamasında bulundu. 

Aralık ayından itibaren, Gmail, Dokümanlar, Drive, Meet, Takvim ve Google Fotoğraflar gibi Google Workspace içindeki içerikler de dahil olmak üzere, iki yıldır aktif olmayan Google Hesapları silinecek. Bu politika sadece kişisel Google Hesapları için geçerli olacak, kuruluşların hesapları için geçerli değil.

Silme işlemleri, hiç kullanılmayan hesaplardan başlayarak aşamalı bir yaklaşımı benimseyecek. Hesap sahipleri e-posta adreslerine birden fazla bildirim alacak.

Google hesabı nasıl aktif tutulur?

Hesabınızı aktif tutmanın en pratik yolu, en az iki yılda bir kez oturum açmaktır. Google hesabınıza oturum açtığınızda, hesabınız etkin olarak kabul edilir ve silinme riski ortadan kalkar. İşte Google hesabınızı aktif tutmak için yapabileceğiniz basit adımlar:

  • Oturum açma işlemi
  • E-posta okuma veya gönderme
  • Google Drive'ı kullanma
  • Bir YouTube videosu izleme
  • Google Play Store'dan bir uygulama indirme
  • Google Aramayı kullanma
  • Üçüncü taraf bir uygulama veya hizmette oturum açmak için Google ile Oturum Aç'ı kullanmak

Ayrıca, Google Hesabınız aracılığıyla kurulmuş mevcut bir aboneliğiniz varsa, bu da sizi aktif bir hesap olarak kabul eder. Unutmayın ki düzenli olarak oturum açmak, hesabınızın güvenliğini artırmanın yanı sıra Google servislerini sorunsuz bir şekilde kullanmanızı sağlar.

Etiketler Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800