Google geliştirdiği yapay zeka modelini tanıttı

Google, OpenAI'nin ChatGPT adlı yapay zeka start-up'ına karşı rekabet edebilecek bir teknoloji geliştirmek için bir yıldan uzun süredir çaba harcıyor. Teknoloji devi, bu yarışta bir adım daha ileri giderek kendi sohbet botu Google Bard'ın yeni bir versiyonunu piyasaya sürdü.

Güncellenmiş bot, Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere 170'ten fazla bölge ve ülkede İngilizce konuşanlar için hemen kullanıma sunuldu ve şirketin bu yılın başından beri üzerinde çalıştığı yeni yapay zeka teknolojisi Gemini tarafından destekleniyor.

Google CEO'su Sundar Pichai, önümüzdeki aylarda teknolojinin üç farklı versiyonu olan Ultra, Pro ve Nano'yu geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine dahil edeceklerini açıkladı. Pichai ve Google DeepMind'ı yöneten Demis Hassabis, Gemini'nin Google'ın önceki yapay zeka teknolojilerinden daha güçlü olduğunu vurgulayarak, daha doğru yanıtlar üretebildiğini ve bazı durumlarda insan muhakemesini taklit etmeye yaklaştığını belirtti.

Gemini adlı yapay zeka teknoloji geliştiriliyor

OpenAI'nin geçen yılın sonlarında piyasaya sürdüğü ChatGPT yapay zeka sohbet robotu, Google'ı hazırlıksız yakalamıştı. Google, bu duruma yanıt olarak Mart ayında kendi sohbet robotu Bard'ı piyasaya sürdü ve bir ay sonra iki yapay zeka laboratuvarını birleştirdiğini duyurarak büyük bir güç birliği oluşturdu. Mayıs ayında ise Google, yeni laboratuvarı olan Google DeepMind'in Gemini adlı yapay zeka teknolojisini geliştirmeye başladığını duyurdu.

Gemini'nin en güçlü versiyonunun OpenAI'nin GPT-4 teknolojisini bazı kritik alanlarda geride bıraktığını iddia eden Google, Pichai'nin ifadesine göre, Gemini'nin bilgisayar kodu üretme ve haber makalelerini daha doğru bir şekilde özetleme konularında önceki Google teknolojilerinden daha başarılı olduğunu belirtti.

Etiketler Google Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800