Google Chrome artık bu cihazlarda çalışmayacak!

Popüler uygulamalar, eski işletim sistemlerine desteklerini kesmeye devam ediyor. WhatsApp bir süre önce birçok eski modeli desteklemeyeceğini açıkladı. Şimdi ise Google Chrome, Android 7 (Nougat) sürümünü artık desteklemeyeceğini duyurdu.

Güncelleme:

Google, Chrome'un gelecekteki sürümünün Android 7.0 Nougat'ı destekleyen son sürüm olacağını belirtti. Android'in popüler eski sürümlerinden biri olan Nougat için 5 yıldan fazla süren güncellemenin sona ereceğini bildirdi.

Aralık ayında çıkacak olan Chrome 120 artık Android 7.0 Nougat çalıştıran cihazlara yüklenmeyecek ve güncelleme almayacak. Şu anki Chrome 119 ise bu işletim sistemiyle uyumlu son sürüm olacak.

Android 7.0 Nougat, ilk olarak 2016'da Pixel telefonlarla birlikte piyasaya sürüldü. Birçok yenilik getirse de, kullanımı son yıllarda önemli ölçüde azaldı.

Android cihazların sadece yüzde 2'si Nougat kullanıyor

Son istatistiklere göre, dünya genelindeki Android cihazların yalnızca yüzde 2'si Nougat kullanıyor. Çoğu kullanıcı, yeni sürümler olan Android 12 ve Android 13'e geçti. Hatta Android 13'ün bir yıl sonra zirveye ulaştığı görülüyor.

Eski Android sürümleri için destek kesilmesi, popüler uygulamalar gibi durumlar için artık alışıldık bir şey. Geçen yıl Chrome 107 sürümü, Android 6.0 Marshmallow ile olan uyumluluğunu sona erdirmişti.

Etiketler Android Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800