Google bu bağlantılara tıklarsanız sizi uyaracak

Google Mesajlar artık bağlantıya tıklamadan önce uyarı gösterecek. Özellikle kayıtlı olmayan numaralardan gelen mesajlar daha güvenli hale getirilecek.

Güncelleme:

Google, kullanıcıların riskli bağlantılardan korunmasını sağlamak amacıyla bilinmeyen numaralardan gelen bağlantılara karşı yeni bir güvenlik önlemi başlatmayı planlıyor. Bu yeni özellik, Google Mesajlar platformunda kullanıcıları güvenlik tehditlerine karşı daha bilinçli hale getirmeyi hedefliyor.

Bağlantı açılmadan önce uyarı gelecek

Android geliştiricileri tarafından keşfedilen bu özellik, Google'ın güvenlik politikasının bir parçası olarak hayata geçiriliyor. Artık kişi listesinde olmayan bir numaradan gelen bağlantılar kullanıcılara gösterilecek ve kullanıcılar bu bağlantıları açmadan önce uyarılacak.

Bu uyarı, kullanıcıya gönderenin kayıtlı olmadığını hatırlatacak ve bağlantının potansiyel risklerini önceden belirtecek. Şu anda, Google Mesajlar'da temel bağlantı uyarıları mevcut, ancak bunlar kolayca atlanabiliyor.

Yeni sistem ise kullanıcıları, kayıtlı olmayan numaralardan gelen bağlantıları açmadan önce durmaya ve riskleri anladıklarını kabul etmek için bir kutuyu işaretlemeye zorluyor. Bu sayede kullanıcılar bağlantıya gitmeden önce daha bilinçli bir şekilde hareket edebilir ve olası riskler konusunda daha dikkatli olabilirler.

Google, RCS teknolojisiyle birlikte mesajlaşma özelliklerini geliştirmeye devam ederken, yeni spam bağlantı koruması da Android telefonlara iMessage'deki benzer bir özelliği taşıyacak.

Bu özellik şu anda beta sürümünde test ediliyor ancak testler başarıyla tamamlandığında, kararlı Google Mesajlar uygulamasına da eklenmesi bekleniyor.

Etiketler Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800