Gmail kullanıcıları dikkat! Son 3 gün kaldı...

Teknoloji dünyasının önde gelen şirketlerinden biri olan Google, son zamanlarda güvenlik riskleri sebebiyle kullanılmayan Gmail hesaplarını kaldırma kararı aldığını duyurmuştu. Hesapların 1 Aralık'tan itibaren silinmeye başlanacağı duyuruldu.

Çoğu kişinin açtığı ancak bir türlü kullanmadığı e-posta hesaplarına sahip olduğu biliniyor. Google, özellikle güvenlik riski taşıyan ve kullanılmayan Gmail hesaplarını kaldırmaya karar verdi. Şirket, özellikle bu hesaplardaki güvenlik önlemlerinin aktif hesaplarla kıyaslandığında daha düşük olduğunu belirtti. Bu durum, hesapların bilgisayar korsanlarına karşı daha savunmasız hale gelmesine neden oluyor. Google, bu güvenlik açığını kapatmak amacıyla hesapları kaldırma kararını almış durumda.

Yalnızca 3 gün süre tanınacak

Google'ın açıklamasına göre, aktifliğini yitiren Gmail hesapları 1 Aralık tarihinden itibaren silinmeye başlanacak. Bu da kullanıcılara yalnızca üç gün süre tanıdığını gösteriyor. Silinecek hesaplar arasında, dokümanlar, Drive dosyaları, toplantılar ve diğer veriler de bulunuyor. Bu veriler kalıcı olarak kaldırılacak.

Gmail hesaplarının silinmesini istemeyen kullanıcılar, en az iki yılda bir hesaplarına oturum açmalı. Oturum açmanın yanı sıra Google Drive kullanımı, Play Store'dan uygulama indirme, Google Aramaları kullanma gibi işlemleri gerçekleştirmek de yeterli olacaktır. Ayrıca, bu kapsamda bir haber kuruluşuna abone olmak veya Google Hesabına bağlı bir uygulamaya abone olmak da önlem almak için yeterli olacaktır.

Etiketler gmail
Yorumlar
Kalan Karakter 800