Gmail kullananların dikkatine: Google o sürümü kaldırıyor

Google, Gmail için bir dönemin sona ermek üzere olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Güncelleme:

Google, uzun süredir kullanımda olan bir ürününü değiştirmeyi düşünüyor. Bu değişiklik, aslında tamamen bir üründen vazgeçmek değil, eski bir sürümünü güncellemek anlamına geliyor. Gmail'in temel HTML sürümü, eski tarayıcılar ve yavaş bağlantılar için optimize edilmiş basit bir tasarıma sahip. Ancak Ocak 2024'ten itibaren bu sürüm artık kullanılamayacak ve otomatik olarak standart görünüme geçilecek.

Gmail nasıl olacak?

Gmail'in temel HTML sürümü, standart görünüme göre daha basit bir tasarıma sahiptir ve sohbet, kişileri içe aktarma ve zengin biçimlendirme gibi pek çok özelliği içermez. Google, kullanıcıların bu özelliklere masaüstü ve mobil tarayıcılarda erişebilmeleri için standart görünüme geçmelerini önermektedir. Bu değişiklik, ilk olarak The Register tarafından fark edildi ve daha sonra neden Gmail'den temel HTML'yi kaldırmaya karar verdiklerine dair Google'dan açıklama istendi. Şirketin yanıtına göre, "Gmail temel HTML görünümleri, Gmail'in modern sürümleri tarafından 10 yıl önce değiştirilen eski sürümlerdir ve Gmail'in tüm özellik işlevlerini içermez."

Google, hizmetlerini neredeyse hiç uyarı vermeden veya çok az uyarı ile portföyünden kaldırmasıyla tanınır. Yakın tarihte bir örnek, YouTube Stories'in 5 yıl sonra sona ermesiydi. "Killed by Google" (Google tarafından öldürüldü) adı verilen topluluk kaynaklı bir arşiv, 2018'den bu yana benzer kaderi paylaşan her ürünü belgelemektedir.

Etiketler Google gmail
Yorumlar
Kalan Karakter 800