Gmail güvenliği yenilendi: Yapay zeka destekli spam algılama özelliği

Google, Gmail güvenliğini iyileştirmek amacıyla yapay zeka desteğini devreye aldı. İşte detaylar...

Güncelleme:

Günümüzde, e-posta güvenliği her zamankinden daha kritik bir öneme sahip. Özellikle Google'ın popüler hizmeti olan Gmail, kullanıcılar arasında en yaygın tercih edilen platformlardan biri. Bu güvenilir hizmet, sürekli olarak güvenlik önlemlerini artırmak adına çaba harcıyor. Son olarak, Google, Gmail güvenliğini iyileştirmek amacıyla yapay zeka desteğini devreye aldı. 

Yapay zeka destekli spam algılama özelliği

Gmail, günümüz dijital çağında öne çıkan e-posta hizmetlerinden biri ve güvenlik konusunda önemli adımlar atıyor. Google'ın bu konudaki en son girişimi ise spam algılama özelliğini güçlendirmek üzerine. Haberlere göre, Google, Gmail'de e-posta güvenliğini artırmak için yapay zekâ destekli spam algılama özelliğini kullanıma sunacak. 

Şirketin blog yazısında paylaşılan bu özellik, "RETVec" (Resilient & Efficient Text Vectorizer) adını taşıyan bir metin sınıflandırma sistemini içeriyor. Google, bu özelliğin metin manipülasyonlarını anlamak konusunda yardımcı olacağını ifade ediyor. Önceki dönemlerde, özel karakterlerle dolu olan spam e-postalar, Gmail'in savunma mekanizmasını kolayca aşabiliyordu. Ancak yeni özellik, bu tür durumları daha da zorlaştıracak şekilde tasarlandı. Google, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulunarak kullanıcı güvenliğine verdiği önemi vurguladı. 

“RETVec; ekleme, silme, yazım hataları, homoglifler, LEET ikamesi ve daha fazlası dahil olmak üzere karakter düzeyinde manipülasyonlara karşı dirençli bir şekilde eğitildi. RETVec modeli, tüm UTF-8 karakterlerini ve sözcüklerini verimli bir şekilde kodlayabilen yeni bir karakter kodlayıcısının üzerinde eğitildi. Böylece bir arama tablosuna veya sabit kelime haznesi boyutuna gerek kalmadan 100’den fazla dilde kullanıma hazır olarak çalışıyor”

Etiketler Yapay Zeka gmail
Yorumlar
Kalan Karakter 800