Ford 870 bin aracı geri çağırıyor!

Ford Motor Company, elektrikli park fren sisteminin beklenmedik bir anda devreye girmesine yol açan sorun sebebiyle geri çağırma programı başlattı. Ford'un hangi araçları geri çağırdığı, programın hangi modelleri kapsadığı yapılan açıklamada belirtildi. İşte detaylar...

Güncelleme:

Dönem dönem otomobil üreticileri, araçlarda yaşanılan sorunlar sebebiyle geri çağırma programları başlatıyor. Bu kez geri çağırma programını başlatan ABD merkezli otomobil üreticisi Ford oldu. Ford kendi ülkesinde büyük çaplı bir geri çağırma kararı aldı.

Hangi model araçlar geri çağırıldı?

Ford'un açıklamasına göre 870 bin adet F-150 model geri çağırıldı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne yapılan başvuruya göre geri çağırma 2021 ile 2023 yıllarında üretilen F-150 pick up modellerinden sadece tek egzoz sistemine sahip olanları kapsıyor.

ford

Çok sayıda şikayet geldi...

Ford'un yaptığı açıklamaya göre durumla ilgili 918 garanti talebi ve 3 saha raporu alındı. Bu talep ve şikayetlerin içinden 299 tanesinin elektrikli park freninin istenmeyen şekilde devreye girmesiyle ilgili olduğu belirtildi. Açıklamada, tüm bu şikayetlere rağmen geri çağırma ile ilişkili olarak herhangi bir kaza ya da yaralanma raporu alınmadığına yer verildi.

Etiketler Araba Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800