Epic Games Google'a açtığı davayı kazandı

Epic Games, ABD merkezli bir video oyunu üretim ve geliştirme şirketi olarak bilinir. Şirket, Google'a karşı açtığı antitröst davasını, Google Play Store'da faaliyet gösteren tüm uygulama geliştiricilerini etkileyen komisyon politikaları nedeniyle kazandı.

Güncelleme:

Google'ın, dijital ürün veya hizmet satışlarından %30'a kadar komisyon talep eden politikalarının, tekelleşme karşıtı yasaları ihlal ettiğine dair karar, Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi'nde alındı.

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, zaferlerini sosyal medya hesabında paylaşarak, jürinin Google Play tekelinin her açıdan aleyhine karar verdiğini belirtti. Bu dava, Ağustos 2020'de Epic'in popüler oyunu Fortnite için güncellemeler yapması ve müşterilere uygulama mağazaları yerine doğrudan faturalandırma imkanı tanıyan bir olaydan kaynaklanmıştı.

Olayın ardından Google ve Apple, Fortnite'ı hızla uygulama mağazalarından kaldırmış, Epic Games ise doğrudan faturalandırma ve Epic mağazasını akıllı telefonlara kurma olanağı için her iki şirkete dava açmıştı. Epic Games'in Apple'a karşı açtığı dava 2021 yılında görüldü ve bu yılın başlarında temyize gidildi.

Etiketler Google Epic Games
Yorumlar
Kalan Karakter 800