En iyi kameraya sahip cep telefonları

Apple ve Samsung'dan Google'a, harika fotoğraflar ve iyi videolar çeken birçok telefon var. Ancak hangi telefon kameraları ihtiyaçlarınıza en uygun?

1 6 EN İYİ TELEFON KAMERA SİSTEMİ
EN İYİ TELEFON KAMERA SİSTEMİ

iPhone 14 Pro

Apple'ın iPhone 14 Pro modeli 40 bin liradan başlayan fiyatıyla pahalı gelebilir, ancak mükemmel bir kameraya sahiptir.  48 megapiksel sensörü, net ayrıntılar ve doğal renkler ile mükemmel görüntüler çeker. Geniş açılı lensi en iyilerden biridir. Minimum ışıkta bile parlak ve net çekimler yapmanıza olanak sağlar. Gece fotoğraflarında da çok iyi sonuçlar verir. 3x zoom lensi, rakiplerinin gerisinde kalsa da yakın çekimler için yeterlidir.

2 6 VİDEO İÇİN EN İYİ TELEFON KAMERASI
VİDEO İÇİN EN İYİ TELEFON KAMERASI

iPhone 14 Pro Max

Apple'ın video yakalama özelliği her zaman birinci sınıf olmuştur. iPhone 14 Pro Max ile bunu devam ettiriyor. Çözünürlük, bazı android telefonlarda bulunan 6K veya 8K yerine 4K olmasına karşın kalitesi çok iyidir. Yeni eylem modu ile görüntü sabitlemeye büyük bir destek verir. İki unsur arasında daha derin odak kontrolü sağlayan Sinema Modu da var.

Kaliteden ödün vermeden post prodüksiyon yazılımına renk derecelendirmeleri eklemeleri için daha fazla alan sağlar. Bu özelliğiyle iPhone 14 Pro Max, profesyonel bir film yapımcısının çantasında taşıyabileceği bir cihazdır.

3 6 FOTOĞRAFLAR İÇİN EN İYİ TELEFON KAMERASI
FOTOĞRAFLAR İÇİN EN İYİ TELEFON KAMERASI

Google Piksel 7 Pro

Pixel 7 fiyatı 599 dolardan, Pixel 7 Pro ise 899 dolardan başlıyor. Apple ve Samsung gibi rakiplerinden çok daha uygun fiyata satılıyor.

Google'ın Pixel 7 Pro'su, şık yeni tasarımından son derece kullanıcı dostu yazılımına kadar birçok yönden bizi etkiledi. Ancak, Pixel 7 Pro'nun çeşitli koşullarda mükemmel çekimler sunması ile gerçekten göze çarpan kameradır. Ana sensörü, dinamik aralık ve canlı renklerle çekim yaparken, 5x optik yakınlaştırmasıyla iPhone 14 Pro'dan daha iyidir.

Gece modu çekimleri iPhone kadar iyi olmasa da hem amatör fotoğrafçılara hem de sanatsal fotoğraflar çekmek isteyenlere uygundur.

4 6 YAKINLAŞTIRMA İÇİN EN İYİ TELEFON KAMERASI
YAKINLAŞTIRMA İÇİN EN İYİ TELEFON KAMERASI

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung'un amiral gemisi telefon kamerasının 8K videosu da dahil olmak üzere çok özelliği olmasına rağmen, onu rekabette öne çıkaran yakınlaştırma becerisidir. Apple'ın iPhone 14 Pro'sunda elde edebileceğiniz yakınlaştırma düzeyinin çok ilerisinde olan 10x optik yakınlaştırma lensi içerir.

Telefonunuzda hem geniş açı hem de süper zoom seçenekleri olmasını isteyenler için en iyi seçenektir.

Galaxy S22 için renk seçeneği 23 bin TL’den başlayan fiyatlar satın alınabilir.

5 6 500 DOLARIN ALTINDAKİ EN İYİ TELEFON KAMERASI
 500 DOLARIN ALTINDAKİ EN İYİ TELEFON KAMERASI

Google'ın en yeni Pixel 7 ve 7 Pro'su gösterişli yeni tasarımı ve Tensor G2 işlemcisi tercih edilebilir. Pixel 6A, Google'ın yeni Pixel telefonlarını daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir pakette sunuyor. Samsung Galaxy A53 de dahil olmak üzere bu fiyata neredeyse diğer tüm telefonlardan daha iyi görünen harika görünümlü görüntüler çeken yalnızca iki arka kamerası (standart zoom ve ultra geniş) var.

Fotoğrafçılık sizin için çok önemliyse ve uzun zoom’lar ve kristal netliğinde gece modu görüntüleri gibi özellikler istiyorsanız, biraz daha fazla para vererek Pixel 7 Pro'ya alabilirsiniz.

6 6 PROFESYONELLER İÇİN EN İYİ TELEFON KAMERASI
 PROFESYONELLER İÇİN EN İYİ TELEFON KAMERASI

Sony Xperia Pro-I

Sony'nin mükemmel RX100 kompakt kamera serisinde görülenle aynı boyutta, 1 inçlik devasa bir görüntü sensörüne sahip. Bu, rakiplerinin çoğundan daha fazla ışık yakalamasına ve daha iyi dinamik aralık elde etmesine olanak tanıyor.

Fotoğraflarınızı normal bir DSLR veya aynasız fotoğraf makinesinde yaptığınız gibi hazırlamanız için çeşitli manuel kontroller ile doludur. Temelde telefon görüşmeleri yapabilen bir kamera istiyorsanız, bakmak için harika bir telefondur. Fiyatı 17-21 bin lira aralığında., ancak yüksek fiyatı, çoğu insan için en iyi seçim olmadığı anlamına geliyor.

Etiketler kamera cep telefonu
Yorumlar
Kalan Karakter 800