Elon Musk'ın şirketi Neuralink ilk beyin çipi ameliyatı için gönüllü arıyor

Elon Musk'ın beyin implantları konusundaki girişimi Neuralink, ilk beyin çipi ameliyatına yönelik hazırlıklarını tamamladı. Şirket, ameliyat için 40 yaşın altındaki ve her iki kol ya da bacağı felce uğramış bir gönüllü yetişkin arayışında olduğunu açıkladı.

Elon Musk'ın şirketi Neuralink, ilk beyin implantı ameliyatına yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Bloomberg'in haberine göre, bu ameliyat için şirket, 40 yaşın altındaki, her iki kol ya da bacağını felce uğramış olan gönüllüler aranıyor. Ameliyat süreci, ince tellerin ve elektrotların kişinin kafatasına yerleştirilmesi için büyük bir parça kafatasından çıkarılmasını gerektirecek. Bu çıkarılan parça, birkaç yıl boyunca küçük bir çip ile değiştirilecek.

Çip, bozuk para büyüklüğünde olacak ve hastanın beyin aktivitelerini izleyecek. Daha sonra, bu beyin implantı tarafından kaydedilen veriler bilgisayar veya tablet üzerinden takip edilebilecek. Bu teknolojinin amacı, kişinin düşüncelerini bir bilgisayar aracılığıyla komutlara dönüştürmesine yardımcı olmak.

Uzun yıllar süren araştırmaların ardından, Neuralink şirketinin insanlar üzerinde beyin çipini denemeye hazır olduğu ifade etti. 

Etiketler Elon Musk
Yorumlar
Kalan Karakter 800