Elon Musk’ın başı beladan kurtulmuyor! X’e dava açan açana! Bu sefer de…

Twitter’ın satın alınmasından sonra pek çok değişikliğe imza atan Elon Musk, son olarak platformun ismini değiştirerek gündeme gelmişti. Ancak buna bazı çevreler ciddi tepki koyarken özellikle marka ihlal davalarının ardı arkası kesilmiyor.

Güncelleme:

Twitter’ın satın alınmasından sonra pek çok değişikliğe imza atan Elon Musk, son olarak platformun ismini değiştirerek gündeme gelmişti. Ancak buna bazı çevreler ciddi tepki koyarken özellikle marka ihlal davalarının ardı arkası kesilmiyor. Bu konuda ilk somut adım ise Florida kaynaklı X Social Media şirketinden geldi.

X ismine kayıtlı sayısız tescil var

Twitter yani X bünyesinde reklamcılık, sosyal medya servisleri, veri analizi, Pazar araştırması gibi pek çok farklı hizmeti barındırıyor. Bu durumda X için kayıtlı olan tüm firmaları ilgilendiriyor. Özellikle sosyal medya söz konusu olduğunda durum daha da işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Elon Musk’ın başı beladan kurtulmuyor! X’e dava açan açana! Bu sefer de… resim: 0

Florida kaynaklı X Social Media şirketi de tam olarak bundan dolayı dava açmış durumda. Daha önce firma tarafından çekilen ihtarı görmezden gelen Elon Musk, bu sefer yargı sürecine girecek gibi gözüküyor. Çünkü firma ismin ihlal edildiğini şiddetle söylüyor. Ayrıca firmanın farklı yerler için de tescil yaptırdığını belirten yetkililer, X’in hizmetlerinin kendi verdiği hizmetler ile benzerlik gösterdiğinin de altını çiziyor.

Marka ihlali ile birlikte ciddi zarara uğradığını söyleyen şirket, zararının 3 katı kadar dava açmış durumda. X markasının kullanılmasının bir an önce bırakılması gerektiğini söyleyen yetkililer, artık son sözün hakimde olduğunu da hatırlatıyor.

Etiketler Twitter X Elon Musk
Yorumlar
Kalan Karakter 800