Elon Musk, X'in tasarımını değiştiriyor: Artık beğeni sayısı olmayacak

Elon Musk, Twitter'ı satın almasından bu yana platformun adı dahil olmak üzere birçok özelliğini değiştirdi. Şimdi ise tasarım üzerinde çalışıyor. İşte detaylar...

Güncelleme:

Ana sayfada "çok fazla sayı" olduğunu düşünen Elon Musk, gönderilerin beğeni ve repost (eski adıyla retweet) sayılarını kaldırmayı planlıyor. Ana sayfadan beğeni ve repost sayısı çıkarılabilir.

Musk'ın bu son kararı, kullanıcıların platformda etkileşimde bulunma şeklini etkileyebilir. CEO, beğeni, repost ve paylaşım gibi özelliklerin sayısını ana sayfadan kaldırmayı hedefliyor. Bu da gönderilerin beğeni sayısının gizlenmesi anlamına geliyor.

Beğeni için çift dokunma işlevi gelecek

Şu anda etkileşim sayıları, her tweet'in altında belirgin bir şekilde gösteriliyor. Ancak Musk, bir Twitter kullanıcısına verdiği yanıtta, şirketin beğenmek için çift dokunma gibi etkileşimlere geçiş yapacağını söyledi.

Ana sayfada görülecek tek sayı, tweet'lerin görüntülenme miktarı olacak. Musk'ın temel amacı ise ana sayfadaki okunabilirliği artırmak üzerine odaklanmış durumda. Etkileşim sayılarının tweet'e tıklandığında görülebileceğini de belirtmekte fayda var.

Bazı kullanıcılar, bu ek adımın zaman içinde kullanıcı etkileşimini azaltabileceğini düşünüyor. Bir tweet'in popülerliğine ilişkin sayıları görmek, etkileşimleri artırma konusunda yardımcı olabilir. Örneğin, reklamverenler kampanya başarısını ölçmek için etkileşim verilerine güveniyor.
Musk, geçtiğimiz haftalarda benzer bir değişiklik yaparak, tweet'lerdeki tam sayıları göstermek yerine etkileşimleri yuvarlamaya başladı. Yani 2498 beğeni rakamı otomatik olarak 2,5 bin beğeni şeklinde görüntüleniyor.

Etiketler X Elon Musk
Yorumlar
Kalan Karakter 800