Elon Musk Twitter ismini tamamen siliyor

Elon Musk her şeyiyle Twitter ismini silmeye hazırlanıyor. Musk, gelen bilgilere göre, yeni güncellemeyle Twitter isminin geçtiği her kelimeyi değiştiriyor.

Güncelleme:

X, Twitter'ın tamamen unutulmasını istiyor. Eski hizmet şartları da bu değişikliklere dahil. Kullanıcılar, 29 Eylül'de yürürlüğe girecek yeni şartlar hakkında bilgilendirme pencereleri görmeye başladılar. Bu güncelleme ile "retweet" terimi artık kullanılmayacak.

Elon Musk, Twitter'ın başına yeni sorunlar açmaya devam ediyor! Yeni şartlar kapsamında neredeyse tamamen "Twitter" kelimesi ortadan kaldırılıyor. Ayrıca X'in lehine bir dizi markalama değişikliği yapılıyor. Ancak ilginç bir şekilde, terimlerde hala Twitter ifadesi bulunan URL'ler var ve bu durum Musk'ın işini zorlaştırıyor.

Musk, X'in yeni adının URL'lerde öne çıkmasını istiyor, ancak Twitter'ın adı hala dolaşımda. Örneğin, X.com hala twitter.com'a yönlendiriliyor. Ayrıca bu güncelleme, Twitter'ın 2021'de kapattığı canlı yayın uygulaması Periscope'a yapılan atıfları da kaldırıyor.

Şartlarda bazı güncellemeler daha var. Bunlardan biri, X'in kullanıcılarının toplu davalarla ilgili haklarını feragat etmelerini sağlıyor. Bu da Elon Musk'ın X paylaşımlarının mahkemelerde delil olarak kullanılmasını istemediğini gösteriyor.

Kullanıcıların veri miktarını genişletecek

Ayrıca X, 29 Eylül'de yeni bir gizlilik politikası uygulamayı planlıyor. Bu politika, kullanıcıların topladığı veri miktarını genişletecek, biyometrik verileri ve istihdam geçmişini içerecek. Veriler yapay zeka için kaynak sağlayabilir.

X'in diğer bir güncellemesi Elon Musk'ın hoşuna gitmeyebilir. Daha önce hizmetleri izinsiz tarayıcılarla taramak ve veri çekmek kesinlikle yasaktı, ancak yeni güncelleme ile robots.txt dosyasına uygun hareket edildiğinde bu işlem yasal olacak. Ancak tahminlere göre, X bu tür izinleri nadiren verecek gibi görünüyor.

Etiketler X Twitter
Yorumlar
Kalan Karakter 800