Elon Musk 44 milyar dolara satın almıştı: X'in değeri yüzde 50'den fazla düştü

X'in çalışanlarına sunduğu hisse ödemesi, şirketin anlık değerini net bir şekilde ifade etti. Verilere göre, X şu an itibariyle 19 milyar dolarlık bir değere sahip. Bu da Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alımından bu yana değerin %57 azaldığını gösteriyor.

Güncelleme:

X (Twitter), Ekim 2022'de 44 milyar dolarlık bir ücret karşılığında Elon Musk'ın liderliğine geçti. Ancak o tarihten itibaren maddi anlamda iyi bir performans sergileyemedi. Reklamverenlerin geri çekilmesi, borçlar, Musk'ın platformda yaptığı eleştiriye yönelik değişiklikler, X'in değer kaybetmesine neden oldu. Zaten 44 milyar dolarlık satış fiyatı, bazı kişiler tarafından şirketin gerçek değerinden fazla olduğu düşünülüyordu.

Bir yılın ardından X'in güncel değeri hakkında kesin bilgi bulunmuyordu. Ancak son bilgilere göre, şirketin değeri önemli ölçüde azaldı. İçeriden gelen bilgilere dayanarak, şirketin hisse başına 45 dolar ödediği ortaya çıktı. Bu, şirketin toplam değerinin 19 milyar dolar olduğunu gösteriyor.

Musk X'i 44 milyar dolara satın almıştı

Başlangıçta Musk, şirketi 44 milyar dolara satın almıştı. Ancak şirket değeri sürekli olarak düştü ve kâra geçemedi. Yeni bilgilere göre, teknoloji devi son bir yılda %57 oranında değer kaybetti. Musk, mart ayında şirketin değerinin 20 milyar dolara gerileyeceğini tahmin etmişti, ancak bu rakamın daha da kötü olduğu görülüyor.

Musk, tüm bu olumsuzluklara rağmen X için hala umutlu görünüyor. Amacı platformu bir süper uygulamaya dönüştürmek. Bu doğrultuda uzun gönderiler ve videolar gibi bazı adımlar atılmış, finansal hizmetler ve iş bulma özellikleri gibi yeni özellikler planlanmıştı.

Ancak bu önlemlerin başarılı olup olmayacağı belirsiz. Araştırmalara göre X'in aktif kullanıcı sayısı, Musk'ın liderliğine gelmesinden bu yana %15 azaldı ve reklam gelirlerinde %54'lük büyük bir düşüş yaşandı.

Etiketler X Elon Musk
Yorumlar
Kalan Karakter 800