eBay'da çalışanlarını işten çıkaracağını duyurdu!

Çevrimiçi ticaret platformu eBay, işgücünün önemli bir kısmını azaltma kararı aldığını duyurdu.

Güncelleme:

Şirketin Başkanı ve CEO'su Jamie Iannone, çalışanlara yönelik bir notta, şirketin daha hızlı ve piyasa taleplerine daha duyarlı bir hale gelmesi için değişime ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Bu karar, eBay'in son çeyrekte 1,3 milyar dolar kâr açıklamasına rağmen alındı ve bu başarıya rağmen, şirketin daha çevik bir yapıya kavuşması gerektiği vurgulandı. Iannone'nin notunda, eBay'in ekiplerini daha iyi organize etmeyi ve karar alma süreçlerini hızlandırmayı hedeflediği ifade ediliyor. Aynı zamanda, uçtan uca müşteri deneyimini iyileştirmek ve küresel müşteri ihtiyaçlarına daha etkin bir şekilde cevap vermek amacıyla belirli ekiplerin uyumlu hale getirilmesinin önemi vurgulandı.

Şirket, işten çıkarmaların zor bir süreç olduğunu kabul ediyor ve eBay topluluğuna önemli katkılarda bulunan bireylerin etkilenmesinin farkında. Iannone, dış baskılara rağmen şirketin kendi kontrol etme yeteneğini korumak için adımlar attığını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki aylarda alternatif işgücü içindeki sözleşme sayısını azaltma planlarının da bu karara eşlik edeceği açıklandı.

Ayrıca, eBay'in benzer durumlarla karşılaşan teknoloji şirketlerinin çok hızlı işe alım yaptığına dikkat çekti. İşten çıkarmaların etkilediği bölgelerde bir danışma sürecinin izleneceği ve liderlerin Zoom aracılığıyla doğrudan iletişim kuracakları belirtildi. Bu duyuruların Başkan Yardımcıları veya yönetici liderlik ekibi üyeleri tarafından yapılacağı belirtildi. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800