Discord da pek çok çalışanını işten çıkarıyor

Son zamanlarda birçok şirket, çalışan sayısını azaltma eğiliminde. Bu eğilim özellikle teknoloji firmaları arasında belirgin bir şekilde öne çıkıyor. En son katılanlardan biri ise herkesin aşina olduğu Discord oldu. İşte detaylar...

Güncelleme:

2019'da başlayan ve neredeyse dünyayı tamamen etkisi altına alan COVID-19 salgını, insanları evlerine kapatmak zorunda bıraktı. Bu süreçte insanlar, teknolojiye büyük bir ilgi göstermeye başladı ve bilgisayar, telefon ve diğer teknoloji ürünleri pazarında satışlar arttı.

Bu dönemde Google, Microsoft gibi teknoloji devleri, artan talebi karşılamak adına personel sayılarını artırmak zorunda kaldı. Ancak günümüze geldiğimizde, COVID-19 salgınının etkisi önemli ölçüde azaldı. İnsanlar normale dönüş yaparak eski yaşamlarına geri döndüler ve bu durum, teknolojiye olan ilginin azalmasına neden oldu.

Bu değişimle birlikte pandeminin yoğun olduğu dönemlerde işe alınan personel ihtiyacı neredeyse ortadan kalktı. Bu durum, teknoloji şirketlerinin işten çıkarma kararlarının temel nedeni haline geldi. Son aylarda Google'dan IBM'ye, Amazon'dan Spotify'a, Meta'dan oyun geliştiricisi Naughty Dog'a kadar birçok şirket önemli sayıda kişiyi işten çıkardı. Son olarak, Discord da bu listede adını duyurdu.

170 kişi işten çıkarılacak

Ağustos 2023'te çalışanlarının yüzde 4'ünü işten çıkaran Discord, şimdi daha fazla kişiyi etkileyecek yeni bir işten çıkarma kararı aldı. Şirketin CEO'su Jason Citron, bir duyuru yaparak birçok departmanda toplamda 170 kişinin işten çıkarılacağını açıkladı.

Citron, Discord'un iş gücünü 2020'den bu yana beş kat artırdıklarını ve daha fazla projeye giriştiklerini ancak alınan verimin düştüğünü ifade etti. Neyse ki işten çıkarılanlar, yeni bir iş bulana kadar şirketten destek alabilecekler. Bu destek, 5 ay boyunca maaş ödemelerini, yardım, 3 ay boyunca iş bulma sürecine destek ve 2024'ün sonuna kadar sağlık sigortasını içeriyor.

Etiketler işten çıkarma
Yorumlar
Kalan Karakter 800