Daha uzun pil ömrü: Google'ın yeni akıllı saati Pixel Watch 2 tanıtıldı

Google, yeni akıllı saati Pixel Watch 2'yi tanıttı. İşte daha uzun pil ömrüne sahip Pixel Watch 2'nin özellikleri...

Bugün Google'ın düzenlediği "Google Ürünleri Tarafından Üretilen" etkinliği, yeni akıllı telefonlar Pixel 8 ve Pixel 8 Pro'yu bizlerle buluşturdu. Aynı zamanda, şirket bu cihazlarla birlikte en yeni akıllı saati olan Pixel Watch 2'yi de tanıttı.

Pixel Watch 2, orijinal Pixel Watch'a kıyasla önemli iyileştirmelerle donatılmış gelişmiş bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Bu iyileştirmeler arasında artırılmış pil ömrü, daha yüksek performans, güncellenmiş güvenlik ve sağlık özellikleri yer alıyor.

Pixel Watch 2 özellikleri neler?

Dış tasarımına baktığımızda, Pixel Watch 2'nin selefine göre büyük değişiklikler sunmadığını görüyoruz. Saat, 31 gram ağırlığında ve bir önceki modelden 5 gram daha hafif. Bu hafiflik, gövdenin tamamen geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış olmasından kaynaklanıyor, paslanmaz çelik yerine.

Pixel Watch 2'de 41 mm boyutunda bir OLED ekran bulunuyor. Always on Display özelliği sayesinde ekran sürekli açık kalabiliyor ve maksimum 1000 nit parlaklık sunuyor. Cihazda 4G LTE, Bluetooth 5.0 ve NFC gibi özellikler de mevcut.

Daha uzun pil ömrü: Google'ın yeni akıllı saati Pixel Watch 2 tanıtıldı resim: 0

Saatte, 2GB RAM'e sahip Qualcomm'un Snapdragon W5 işlemcisi bulunuyor. Bataryası 306 mAh olarak açıklanmış ve Google, Always on Display açıkken 24 saatlik bir pil ömrü sunabildiğini belirtiyor. Ayrıca, 30 dakikada %50, 75 dakikada %100 şarj edilebiliyor.

Pixel Watch 2, ilk nesil gibi kalp atış hızını ve kan oksijen seviyelerini ölçen sensörlerle donatılmış. Ayrıca, "Sürekli Elektrodermal Aktivite" adı verilen bir özellikle kullanıcıların stres seviyelerini takip edebiliyor. Vücut sıcaklığını ölçerek uyku kalitesi hakkında detaylı bilgileri de kullanıcılara sunabiliyor.

Spor aktiviteleri konusunda da önemli gelişmeler var. İlk Pixel Watch, antrenmanları kaydetme konusunda yetersizdi ancak Pixel Watch 2, koşu ve bisiklet dahil olmak üzere yedi farklı aktivite için antrenman başlangıçlarını ve bitişlerini otomatik olarak kaydedebilecek.

Güvenlik açısından da önemli iyileştirmeler bulunuyor. Kullanıcılar, eve varacakları süreyi belirleyerek bu bilgiyi saatte ayarlayabilecekler. Pixel Watch 2, bu süre dolduğunda kullanıcıya iyi olup olmadığını soracak ve yanıt gelmezse kullanıcının konumu, acil durum kişilerine eklediği kişilerle paylaşılacak.

Pixel Watch 2'nin fiyatı ne kadar?

ABD'de satışa sunulan Pixel Watch 2'nin fiyatı 349,99 dolar olarak belirlendi.

Etiketler Google akıllı saat
Yorumlar
Kalan Karakter 800