Çip üreticisi Nvidia'nın geliri rekor seviyeye ulaştı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın geliri, 28 Ocak'ta sona eren 3 aylık dönemde piyasa beklentilerini aşarak rekor kırdı.

Güncelleme:

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın geliri, 28 Ocak'ta sona eren üç aylık dönemde 22,1 milyar dolarla piyasa beklentilerini aşarak rekor bir seviyeye ulaştı.

Şirket, 2024 mali yılının dördüncü çeyreği olarak kabul ettiği bu döneme ilişkin finansal sonuçları bilançosunda açıkladı. Elde edilen gelir, yıllık %265 artışla rekor seviyede olan 22,1 milyar doları gördü. Nvidia, bir önceki çeyreğe göre gelirini %22 artırarak, geçen yılın aynı çeyreğinde elde ettiği 6,1 milyar dolarlık geliri geride bıraktı.

Hisse başına karı arttı

Piyasa beklentisi, Nvidia'nın bu dönemdeki gelirinin 20,6 milyar dolar olacağı yönündeydi. Ancak şirket, içinde bulunduğu çeyreğe ilişkin gelir beklentisini 24 milyar dolar olarak açıkladı. Nvidia'nın net karı da söz konusu çeyrekte yıllık %769 artışla 12,29 milyar dolara yükseldi. Şirketin hisse başına karı, geçen mali yılın dördüncü çeyreğinde 57 sent iken, bu dönemde 4,93 dolara çıktı.

Nvidia'nın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, şirketin finansal başarısına dair yaptığı açıklamada, "Hızlandırılmış bilgi işlem ve üretken yapay zeka kritik eşiğe ulaştı. Talep dünya çapında şirketler, endüstriler ve ülkeler genelinde artıyor" ifadelerini kullandı. Yapay zeka çiplerine olan talep artarken, Nvidia'nın hisseleri yılın başından bu yana %36'nın üzerinde değer kazanarak şirketin piyasa değerini 1,67 trilyon dolara ulaştı.

Etiketler Nvidia
Yorumlar
Kalan Karakter 800