Beklenen özellik sonunda Whatsapp Web'e geliyor! Artık gizleyebileceksiniz...

WhatsApp Web sürümü için gizli mesajlara şifre atama özelliği kullanıma sunuldu. Artık WhatsApp Web üzerinden bu mesajlara gizli kod eklemek mümkün olacak.

Güncelleme:

WhatsApp, mobil kullanıcıların mesajlaşma deneyiminde gizlilik ve koruma sağlayan şifreleme özelliğini şimdi de WhatsApp Web sürümüne taşıyor. Eleştirilere rağmen, WhatsApp, gizlilik ve veri koruma konusundaki zayıflıkları kapatmak adına yeni güncellemeleri kullanıcılarına sunmaya devam ediyor.

Şimdi, WhatsApp Web sürümünde mesajları şifre ile koruma özelliği de kullanıma sunulacak. WhatsApp üzerinde kilitleyip gizlediğiniz mesajlara web sürümünde koruma olmaksızın erişilebilme riskini ortadan kaldırmış olacak.

WhatsApp Beta Info'nun paylaştığı güncelleme detaylarına göre, şu anda geliştirme aşamasında olan bu özellik henüz WhatsApp Web beta kullanıcıları için kullanıma sunulmuş değil. Ancak WhatsApp Web'de gizli mesajları şifreleme özelliği, "Secret code" yani gizli kod adıyla tanımlanacak ve tahmini olarak bir sonraki güncellemeyle aktif hale gelecek.

Beklenen özellik sonunda Whatsapp Web'e geliyor! Artık gizleyebileceksiniz... resim: 0

WhatsApp Web'in gizli kod ile mesaj şifreleme özelliği, özellikle önemli bilgiler içeren mesajları korumak açısından kritik bir öneme sahiptir. Telefon üzerinde parmak izi veya şifre ile korunan mesajlar, web sürümünde herkesin erişimine açık olabilir. Bilgisayarınız otomatik olarak WhatsApp'ta oturum açma yetkisine sahipse, istenmeyen kişilerin mesajlara erişimi mümkün hale gelebilir.

Ancak, WhatsApp Web'de zaten gizli olan mesajları tekrar şifrelemek gerekli değil. Bu nedenle, WhatsApp mobil sürümde zaten gizli olan mesajları görmek için Web versiyonuna gizli kod ile şifreleme atama imkanı sunulacak.

Etiketler whatsapp web
Yorumlar
Kalan Karakter 800