ASUS ROG Ally X onaylandı! Ne zaman çıkıyor?

Asus ROG Ally X ile ilgili ilk detaylar paylaşıldı. ASUS, 2 Haziran'daki etkinliğinde bu el konsolunu resmi olarak duyuracak.

Güncelleme:

ASUS, el konsolu pazarındaki varlığını genişletmek için adımlar atıyor. Geçen yıl piyasaya sürülen ROG Ally modelinin daha güçlü bir versiyonu üzerinde çalıştığını duyurdu. Yeni el bilgisayarı, ASUS ROG Ally X adını taşıyacak ve daha güçlü özelliklere sahip olacak.

ROG Ally X'in resmi duyurusu ASUS tarafından yapıldı ve önceki modele benzer şekilde AMD Ryzen Z1 Extreme işlemcisinden güç alacak. 7 inçlik 120Hz ekranıyla ROG Ally X, daha büyük bir pil ile donatılacak ve bu sayede pil ömründe önemli bir artış vaat ediyor.

Pil ömrü 3 saate kadar çıkacak

ASUS'un Kıdemli Başkan Yardımcısı Shawn Yen, Ally X'in pil kapasitesinde %30 ila %40 arasında bir artış olacağını belirtti. Yen'e göre, oyuncular yeni cihazda yaklaşık 1,5 saat olan pil ömrünün 3 saatin üzerine çıkacağını görebilecekler.

Diğer iyileştirmeler arasında daha büyük bir M2 2280 SSD depolama alanı bulunuyor ve Ally X'in 16GB'tan fazla RAM'e sahip olacağı söyleniyor. Joystick tasarımında ufak çaplı değişiklikler yapılacak ve tamir işlemlerinde daha fazla esneklik sağlanacak. Ancak tasarımın temel hatlarıyla benzer olacağını belirtmek gerek.

Yeni model, genişletilmiş bataryası nedeniyle daha ağır olacak. ASUS, el konsolunun fiyatı konusunda henüz detay vermedi, ancak 25 bin TL'lik ROG Ally'den daha yüksek bir fiyat etiketi bekleniyor. ROG Ally X ile ilgili daha fazla detayın 2 Haziran'da düzenlenecek etkinlikte açıklanması planlanıyor.

Etiketler asus
Yorumlar
Kalan Karakter 800