Apple'dan yeni güvenlik özelliği: Çalınan cihaz modu! Nasıl açılır?

Apple, iPhone cihazlarının çalınması durumunda hırsızların özel şifreleri öğrenmesini engellemek amacıyla yeni bir güvenlik modunu kullanıma sunuyor. Çalınan cihaz modu ile ilgili detaylar...

CNBC'nin raporuna göre, bu güvenlik modu olan Çalınan Cihaz Koruması özelliği, cihazın sahibiyle ilişkilendirilmediği bir konumda olduğu algılandığında, kayıtlı parolaları görüntüleme veya telefonu sıfırlama gibi hassas işlemler için sadece parola değil, aynı zamanda FaceID yani yüz tanıma sisteminin de kullanılmasını gerektiriyor.

Her iPhone kullanıcısından cihaz kurulumu sırasında dört veya altı haneli bir parola belirlemesi isteniyor. Ancak daha önce kayıtlı parolaları ve telefon sıfırlama gibi işlemlerde sadece dört veya altı haneli parolanın yeterli olduğu bir durum söz konusuydu. Apple, bu yeni özellikle birlikte, bazı hassas işlemler için dört veya altı haneli parolaların yeterli olmayacağını ve FaceID yani yüz tanıma sistemini kullanmadan bu tür işlemlerin gerçekleştirilemeyeceğini vurguluyor. Bu adım, cihaz güvenliğini artırmak ve çalınan cihazların kötü niyetli kullanımını daha da engellemek amacını taşıyor. 

Çalınan cihaz modu nasıl kullanılır?

iOS'un en son geliştirici beta sürümü olan iOS 17.3'e sahip olanlar, Çalınan Cihaz Modu'nu Face ID ve Parola altında etkinleştirebilecekler. Bu özellik, önümüzdeki haftalarda iOS 17.3 genel kullanıma sunulduğunda diğer iPhone kullanıcılarına da ulaştırılacak.

Apple sözcüsü, "Kullanıcı aygıtlarına yönelik tehditler gelişmeye devam ettikçe, kullanıcılarımız ve verileri için güçlü yeni korumalar geliştirmek için yorulmadan çalışıyoruz. iPhone veri şifreleme uzun zamandır sektörde lider konumdadır ve bir hırsız, kullanıcının parolasını bilmeden çalınan bir iPhone'daki verilere erişemez. Bir hırsızın kullanıcının parolayı girdiğini gözlemleyebildiği ve ardından aygıtı çalabildiği nadir durumlarda, Çalınan Aygıt Koruması sofistike bir yeni koruma katmanı ekliyor." dedi. 

Etiketler iPhone Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800