Apple'dan bir ilk: iPhone'lar kutusundan çıkmadan güncellenmiş olacak

Apple'ın sektörde bir ilki gerçekleştirmeye hazırlandığına dair çarpıcı bir gelişme gün yüzüne çıktı. Gelen bilgilere göre, iPhone'lar, daha kutusundan çıkarılmadan yazılım güncellemesi alabilecekler.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'la ilgili son derece dikkat çekici bir gelişme yaşanmış durumda. Bloomberg'den Mark Gurman'ın Power On bülteninde paylaştığı bilgilere göre, Apple sektörde bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin üzerinde çalıştığı yeni teknoloji, özellikle teknoloji konusunda pek bilgisi olmayan tüketicilerin işini önemli ölçüde kolaylaştırmayı hedefliyor gibi görünüyor. Bu yeni teknoloji, Android ekosisteminin nasıl bir tepki vereceği konusunda şimdiden merak uyandırmış durumda.

iPhone'lar kutusundan çıkar çıkmaz güncel olacak

Apple'ın geliştirdiği bu yenilik, mağazalarda satışa sunulacak iPhone'ların, kutusundan çıkar çıkmaz yazılım güncellemesi almasını sağlıyor. Apple, bu ilginç süreci akıllı bir "ped" yardımıyla gerçekleştirecek. Bu sayede iPhone'lar, kullanıcıya ulaştığı andan itibaren güncel yazılıma sahip olacak. Kullanıcılar, telefonlarını aldıklarında hemen güncelleme yapma zorunluluğuyla karşılaşmayacaklar.

Mark Gurman'ın açıklamalarına göre Apple, bu çığır açacak teknolojiyi yıl sonuna kadar kullanmaya başlayacak. Ancak bu teknolojinin yalnızca Apple mağazalarında mı geçerli olacağı, yoksa üçüncü taraf satıcılara da mı yayılacağı henüz belirsizliğini koruyor. Şirket, muhtemelen bu teknolojiyi kullanan ithalatçılar aracılığıyla hizmet verdiği tüm ülkelerde kullanabilir. Tüm bu detaylar, Apple'ın gelecekteki açıklamalarıyla netlik kazanacak.

Etiketler iPhone Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800