Apple Watch kullanıcılarının şarj sorunlarına çözüm geliyor! Şirket açıklama yaptı

Apple Watch kullanıcıları şarjlarının çabuk bittiğini söyleyerek, şikayette bulunuyor. Apple, konuyla ilgili açıklama yaparak şarj sorununun çözüleceğini belirtti.

Apple Watch kullanıcıları arasında son zamanlarda yaygınlaşan şarj ve batarya ömrü sorunlarına dair şikayetler dikkat çekiyor. Bu sorunların Reddit gibi çeşitli forumlarda gündeme gelmesi üzerine Apple, kullanıcıların bu konudaki endişelerini anladıklarını belirten bir açıklama yaptı. 

Geçtiğimiz haftalarda, özellikle Reddit forumlarında, Apple Watch kullanıcılarının cihazlarının şarjlarının hızla tükenmesi sorunu gündeme geldi. Bu sorun, son Apple Watch güncellemesinin ardından ortaya çıkmış gibi görünüyor. Bunun üzerine kullanıcılar bu durumdan rahatsızlık duyarak Apple'a şikayetlerini iletti.

Şarj sorununu çözmek için çalışmalara başladı

Şikayetlere göre, bu sorun yalnızca yeni Apple Watch serileri (örneğin, Series 9 ve Ultra 2) ile sınırlı değil; eski nesil modellerden biri olan Apple Watch Series 4 gibi cihazlarda da yaşanıyor. Kullanıcılar, saatin şarjının beklenen sürenin çok altında kaldığını ve pilin hızla tükenmekte olduğunu belirtiyorlar. İlk başta bu sorunun eski cihazlarda pil sağlığı ile ilgili olduğu düşünülse de, yeni serilerde aynı sorunun yaşanması yazılımsal bir hatanın olduğunu gösteriyor.

Apple, sorunun farkında olduğunu ve kullanıcıların yaşadığı şarj sorununu çözmek için çalışmalara başladığını bildirdi. Şirket, watchOS 10 için bir yazılım güncellemesi ile sorunun düzeltileceğini açıkladı, ancak güncellemenin ne zaman yayınlanacağı hakkında bilgi vermedi.

Apple'ın raporunda, sorunun hangi seri cihazlarda ne kadar yaygın olduğuna dair ayrıntılı bilgi verilmedi. Ancak kullanıcıların paylaşımlarına göre, Series 9 kullanıcılarının saatlerini günde üç kez şarj etmek zorunda kaldığı ve Apple Watch Series 7'nin pili için yalnızca 30 dakikada %25 oranında tüketildiği gözlemleniyor. Apple, bu sorunun çözümü için çaba harcamaya devam ediyor.

Etiketler apple watch Şarj
Yorumlar
Kalan Karakter 800