Apple, heyecan verici bir gelişmeyi duyurdu: ChatGPT'ye rakip yapay zeka yolda!

Apple CEO'su Tim Cook, daha fazla yapay zeka araştırması yapacaklarını ve ChatGPT alternatifi bir yapay zeka geliştireceklerini açıkladı.

Güncelleme:

Son aylarda teknoloji devlerinin yapay zekaya büyük yatırımlar yaptığını görmekteyiz. Apple, diğerlerine nazaran sessiz kalmış gibi görünse de, Apple CEO'su Tim Cook, daha fazla yapay zeka araştırması yapacaklarını ve ChatGPT alternatifi bir yapay zeka geliştireceklerini açıkladı.

Tim Cook'un bu açıklamaları, Apple'ın yapay zeka alanında hızla ilerlemeyi amaçladığını gösteriyor. Bir yatırımcı toplantısı sırasında yapılan açıklamalarda Cook, İngiltere'de yapay zeka araştırmalarını hızlandıracaklarını belirtti.

Cook, "Yapay zeka alanında işe alımlar yapıyoruz, evet, bu nedenle işe alımların artmasını bekliyorum" dedi. Henüz hangi projelere odaklanılacağı açıklanmamış olsa da, Siri'nin yerine kullanılabilecek bir sohbet botunun geleceği tahmin ediliyor.

Apple, heyecan verici bir gelişmeyi duyurdu: ChatGPT'ye rakip yapay zeka yolda! resim: 0

Geçtiğimiz aylarda, şirket içinde "AppleGPT" olarak adlandırılan bir proje geliştirilmeye başlandığını biliyoruz. Ancak Cook'a göre, yapay zeka zaten Apple'ın ürünlerine entegre edilmiş durumda. Örneğin, Watch'ta Düşme Tespiti, Çarpışma Tespiti, Afib tespiti, EKG uygulaması ve iPhone'da yazı tahmini gibi özellikler bulunmaktadır.

Cook ayrıca Apple'ın ChatGPT gibi üretken yapay zeka teknolojilerini araştırdığına dair söylentileri de doğruladı. Açıklamasında, "Üretken yapay zekayı da araştırıyoruz, yani evet, üzerinde çalıştığımız çok şey var" şeklinde konuştu.

Apple'ın İngiltere'de yapay zekaya yönelik işe alımlara odaklanması, Siri'nin yerini alacak yepyeni bir sohbet botunun iPhone'lara entegre edilebileceğini işaret ediyor.

Sizce Apple'ın yapay zekası ChatGPT'yi geçebilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Etiketler Apple ChatGPT
Yorumlar
Kalan Karakter 800