Apple her şeyi Z kuşağının dikkatini çekerken sadece bu alanda sınıfta kaldı…

Teknoloji devi Apple, pek çok kişinin dikkatini çektiği gibi Z kuşağının da dikkatini çekmeyi başarıyor. Ancak o alan hariç…

Güncelleme:

Z kuşağı Apple’a ait olan her bir ürünü severek kullanıyor. Hatta bu sevgi kimi zaman aşırıya kaçabiliyor. Z kuşağı içerisinde bu kadar yaygın olan teknoloji markasının sadece tek bir özelliği beğenilmiyor. O da müzikleri. Apple müzikler konusunda geride mi kaldı? Neden beğenilmiyor?

Apple müzik sınıfta mı kaldı?

Müzik dinlemek isteyen gençler üzerinde yapılan bir anket bu sonuca ulaşılmasını sağladı. Çünkü Apple müzik gençlerin müzik dinlemek için tercih ettikleri ilk adres değil. Elbette bunun en büyük sebebi Spotify. Çünkü Spotify bu alanda gerçekten yıkılması zor bir durumu ortaya çıkarmış gözüküyor. Adeta sektöre tek başına hakim!

Apple her şeyi Z kuşağının dikkatini çekerken sadece bu alanda sınıfta kaldı… resim: 0

Yaş ortalama 15 olan 9 bini aşkın kişide yapılan araştırmaya göre gençlerin büyük bir kısmı iPhone marka bir cihaza ait. Bu kısım %87’lik bir orana tekabül ediyor. Hatta iPhone markasından o kadar memnunlar ki %88 oranındaki kesim tekrar iPhone’a sahip olmak istediğini söylüyor.

Peki, araştırmaya katılan 9 bin kişinin yüzde kaçı Apple Music dinliyor? Araştırma gösterdi ki Spotify için para ödeyen kesim %46’lık bir dilim. Bu oran oldukça fazla diyebiliriz. Hatta katılımcıların iPhone’a sahip olduğunu düşünüldüğünde sadece bunların %40’ından daha az bir kesim Apple music dinliyor. Bu durumda elbette Apple ve iPhone için bir başarısızlık olarak görülebilir.

Etiketler Apple Müzik
Yorumlar
Kalan Karakter 800