Apple akıllı saatlerinin yasağı ABD'de devam edecek

ABD'de satışa yönelik getirilen yasak, kandaki oksijen seviyelerini ölçme özelliğine sahip olan Apple'ın ürünleri olan Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9 için geçerli olmaya devam edecek.

ABD Federal Temyiz Mahkemesi, Masimo ile sağlık teknolojisi alanındaki patent anlaşmazlığı sebebiyle bazı Apple saatlerine yönelik satış yasağına ilişkin geçici bir tedbir kararı almış ve bu kararı temyiz süresi boyunca kaldırmıştı. Dolayısıyla, geçici olarak durdurulan satış yasağı, yarından itibaren geçerli olmak üzere devam edecek.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, geçen yıl ekim ayında, Apple Watch'un kandaki oksijen seviyelerini ölçme özelliğinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentlerini ihlal ettiğine dair bir karar almıştı. Ancak, bu karar ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından veto edilmemişti. 25 Aralık 2023 tarihine kadar veto etme süresi olan Biden yönetiminin bu kararı veto etmemesi nedeniyle, Apple Watch Ultra 2 ve Watch Series 9'un ABD'de satışı yasaklanmıştı.

Apple, bu karara itiraz etmek amacıyla Federal Temyiz Mahkemesine başvurmuştu. Mahkemeden kararın durdurulması için talepte bulunan Apple, saatlerin Masimo'nun patentlerini ihlal edip etmediğine dair değerlendirme için 12 Ocak tarihine kadar beklemeyi önermişti. Geçen hafta, ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi, Apple'ın yeniden tasarladığı saat modelinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentine konu teknolojiyi içermediğine karar vermişti, bu da yasağın dışında kaldığı anlamına geliyor. 

Etiketler apple watch ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800