Apple akıllı saat satış yasağını tasarım değişikliğiyle aşacak

Apple'ın bazı akıllı saat modellerine yönelik satış yasağı, firma tarafından yapılan tasarım değişikliği ile aşılabileceği belirtildi.

Güncelleme:

Masimo'nun ABD Federal Temyiz Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede belirtilene göre, geçtiğimiz hafta ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi, Apple'ın modifiye ettiği saat modelinin yasak dışında kaldığına karar verdi. Dilekçeye göre, Apple, modifiye edilmiş saatlerinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentini içermediğini bildirdi. 

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, geçen yıl ekim ayında, Apple Watch'un kandaki oksijen seviyelerini ölçme özelliğinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentlerini ihlal ettiği kararına varmıştı. Ancak, bu karar ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından veto edilmemişti. 25 Aralık 2023 tarihine kadar veto etme hakkına sahip olan Biden yönetimi, bu hakkını kullanmayarak Apple Watch Ultra 2 ve Watch Series 9'un ABD'de satışını yasaklamıştı.

Apple, bu karara itiraz etmek amacıyla Federal Temyiz Mahkemesine başvurdu. Apple, saatlerin yeniden tasarlanmış versiyonlarının Masimo'nun patentlerini ihlal edip etmediğine dair karar için ABD Gümrük ve Sınır Korumasının değerlendirmesinin 12 Ocak'a kadar beklenmesini ve kararın durdurulmasını talep etti.

Etiketler akıllı saat Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800