Android kullanıcılarına müjde! Beklenen iPhone özelliği geliyor

Google, Android mobil işletim sistemi için sürekli olarak yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Son zamanlarda şirket, kullanıcı taleplerine odaklanarak iPhone'larda bulunan ancak Android telefonlarda eksik olan özellikleri geliştirmeye yöneliyor.

Güncelleme:

Son olarak, Google'ın Android kullanıcılarına sunacağı Pil Sağlığı özelliği duyuruldu.

Bu özellik, iPhone sahipleri için basit görünen ancak önemli olan bir özelliktir. Kullanıcılar, telefon pilinin sağlık durumunu öğrenerek pilin değiştirilip değiştirilmemesi gerektiğini belirleyebilirler. Bu, oldukça işlevsel bir özellik.

Android kullanıcıları daha önce, telefonun pil sağlığını öğrenmek için üçüncü taraf geliştiriciler tarafından yayınlanan uygulamalara başvurmak zorundaydı ve bu durum gizlilik endişelerine neden olabiliyordu. Ancak, Google'ın Pil Sağlığı özelliği sayesinde bu sorun ortadan kalkıyor.

Android kullanıcılarına müjde! Beklenen iPhone özelliği geliyor resim: 0

Kullanıcıya uyarı gösterme özelliği

Teknoloji editörü Mishaal Rahman'ın paylaştığı bilgilere göre, Google şu anda Pil Sağlığı özelliğini test ediyor. Pixel akıllı telefonlar için Android 14 QPR2 Beta 2 güncellemesi ile eklenen bu özellik, pil sağlığını izleme imkanı sağlamanın yanı sıra pilin algılanamaması durumunda kullanıcıya uyarı gösterme özelliğine de sahip.

Şu anda yalnızca Pixel sahiplerinin ve beta programa kayıtlı kullanıcıların erişebildiği bu özelliğin, test aşamasını tamamladıktan sonra ilerleyen dönemlerde diğer Android telefonlara da yayılması bekleniyor. 

Etiketler Android iPhone
Yorumlar
Kalan Karakter 800