Amazon'dan yapay zeka destekli alışveriş asistanı: Rufus piyasaya sürüldü

Amazon, ABD'deki bazı müşterilerine yönelik olarak üretken yapay zeka destekli alışveriş asistanı Rufus'u kullanıma sundu.

Amazon'un açıklamasına göre, şirket müşteri deneyimini iyileştirmek adına 25 yılı aşkın bir süredir yaygın bir şekilde yapay zeka kullanılıyor. Geçtiğimiz yıl, Amazon mağazasında bir dizi yeni üretken yapay zeka destekli özelliğin tanıtıldığı vurgulanarak, şirketin bu alandaki başarılarına dikkat çekildi.

Açıklamada, Amazon'un üretken yapay zeka kullanımının örnekleri verilerek, bu yeniliklerden biri olan Rufus'un bugün piyasaya sürüldüğü duyuruldu. Rufus, Amazon'un geniş ürün kataloğu, müşteri yorumları, topluluk soru-cevapları ve web genelindeki bilgilerle eğitilmiş bir alışveriş asistanı. Çeşitli alışveriş ihtiyaçlarına ve ürünlere dair müşteri sorularını yanıtlayabilen, karşılaştırmalar sunabilen ve konuşma bağlamına dayalı önerilerde bulan bir yapay zeka destekli asistan olarak öne çıkıyor. 

Açıklamada, Rufus'un ABD'deki küçük bir müşteri grubuna beta olarak sunulduğu ve gelecek haftalarda kademeli olarak ülkedeki diğer müşterilere açılacağı belirtildi. Rufus'un Amazon'un mobil uygulamasında müşterilere sunduğu yeni özelliklerle alışveriş deneyimini daha etkileşimli ve kişiselleştirilmiş hale getireceği ifade ediliyor. 

Etiketler Yapay Zeka Amazon
Yorumlar
Kalan Karakter 800