Amazon ve iRobot anlaşması sona erdi! İş gücünü azaltacak...

iRobot, Amazon ile birleşme anlaşmasının iptal edilmesinin ardından şirketin istikrara kavuşması için bir yeniden yapılandırma planı uygulayacağını duyurdu. Bu kapsamda, iş gücünün yüzde 31 oranında azaltılacağı açıklandı.

Güncelleme:

Amazon, ABD'li robot süpürge üreticisi iRobot'u satın alma planlarını karşılıklı olarak sona erdirdiğini duyurdu. Şirketin yapmış olduğu açıklamada, iRobot'u satın almak için 2022'de duyurulan anlaşmanın Avrupa Birliği'nin düzenleyici onayını alamaması nedeniyle iptal edildiği belirtildi. Amazon, bu anlaşmanın feshedilmesinin tüketicilere daha hızlı inovasyon ve rekabetçi fiyatlar konusunda kısıtlama getirebileceğine dikkat çekti.

Amazon'un Kıdemli Başkan Yardımcısı David Zapolsky, birleşme ve satın almaların, düzenleyici gerekliliklere tabi olmayan ülkelerdeki şirketlere karşı rekabet avantajı sağlamak için önemli olduğunu ifade ederek, düzenlemelerin girişimcilerin cesaretini kırabileceğini ve tüketiciye zarar verebileceğini belirtti.

iRobot yeniden yapılandırma sürecinde

iRobot Kurucusu Colin Angle, Amazon ile olan anlaşmanın iptalinin hayal kırıklığı yarattığını ancak şirketin düşünceli robotlar ve akıllı ev yenilikleri üretmeye devam edeceğini vurguladı. Öte yandan, iRobot, Amazon ile birleşme anlaşmasının feshedilmesi sonrasında şirketi istikrara kavuşturmak için bir yeniden yapılandırma planı uygulayacağını açıkladı. Bu plan kapsamında, iş gücünün yüzde 31'ini temsil eden yaklaşık 350 çalışanın işine son verilecek ve 2024'ün ilk iki çeyreğinde yeniden yapılandırma maliyetlerinin 12-13 milyon dolar civarında olması bekleniyor.

Etiketler Amazon
Yorumlar
Kalan Karakter 800