Amazon SpaceX’e meydan mı okuyor? Jeff Bezos vs Elon Musk…

Jeff Bezos’un üzerinde titizlikle çalıştığı projesi Kuiper, internet dünyasında Elon Musk’ın Starlink uydusuna meydan okumaya hazırlanıyor. İşte detaylar…

Güncelleme:

Amazon yakın zamanda bir lansmana çıkmaya hazırlanıyor. Elon Musk’ın Starlink uydularına karşı harekete geçen Jeff Bezos, 2 tane demo internet uydusu geliştirdi. Jeff Bezos’un bu hamlesi apaçık Elon Musk’a bir meydan okuma olarak değerlendirildi. Peki, bu ne anlama geliyor?

Musk’ın sahip olduğu Starlink’e karşılık Amazon tam 3.236 uydu gücünde bir mega projeyi devreye sokuyor. Mega takımyıldızı olarak lanse edilecek olan bu projenin lansmanı ise çok yakında yapılacak. Buna göre Amazon tarafından bugün fırlatılması planlanan uyduların isimleri şu şekilde:

·        KuiperSat-1

·        KuiperSat-2

Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu içerisinde yapılacak olan fırlatma işleminin başarılı olması durumunda SpaceX’e yepyeni bir rakip olarak Amazon çıkacak. Bu durumda 2 teknoloji şirketinin rekabetinin kızışması anlamına geliyor.

Amazon SpaceX’e meydan mı okuyor? Jeff Bezos vs Elon Musk… resim: 0

İnternet uydusu savaşları kızışıyor!

Amazon tarafından bugün atılması planlanan uyduların belirlenen takvimde atılması ve her şeyin planlandığı gibi gitmesi ile birlikte Starlink’e yeni bir rakip olması bekleniyor. SpaceX’in sahip olduğu 4.812 tane Starlink’e rakip olarak Amazon 3.236 uydu gücünde bir megayıldız uydusu fırlatacak. İlerleyen zamanlarda ise bu sayının artırılabileceği gündemde. Yakın zamanda Amazon’u uydu geniş bant pazarı içerisinde daha fazla görebileceğiz. Böylece bu sektördeki rekabet ve kalitenin de artışa geçeceğini ön görmek çokta zor değil. Ancak Elon Musk’ın SpaceX ve Starlink uydularının halan açık ara önde olduğunu söylemek hata olmaz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800