ABD'den yapay zeka güvenliği için yeni düzenlemeler

ABD, kişilerin dolandırıcılıktan korunması amacıyla, yapay zekayla oluşturulan içeriğin tespit edilmesi ve doğrulanması için yeni kurallar getiriyor.

Beyaz Saray tarafından yayınlanan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın direktifine dayalı olarak geliştirilen bir kararname, yapay zeka güvenliği konusunda yeni standartlar getiriyor. Bu kararnamenin amacı, ABD vatandaşlarını yapay zeka sistemlerinin potansiyel risklerine karşı korumak.

Kararname, yapay zeka sistemlerini geliştiren şirketlerin güvenlik testi sonuçlarını ve diğer önemli bilgileri hükümetle paylaşmalarını zorunlu kılıyor.

Siber güvenlik programı oluşturulacak

Kararname kapsamında, kurumların güvenlik testleri için belirli standartları belirlemeleri ve siber güvenlik risklerini ele almaları gerekiyor. Ayrıca, insanların dolandırıcılıktan korunmasını sağlamak amacıyla yapay zeka tarafından üretilen içeriği tespit etmek ve doğrulamak için yeni kurallar getirildi. Bu çerçevede, yazılımlardaki güvenlik açıklarını bulmak ve düzeltmek için gelişmiş bir siber güvenlik programı oluşturulması da hedefleniyor.

Etiketler Yapay Zeka ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800