96. Oscar Ödülleri hangi kanalda yayınlanacak?

Bu yıl 10 Mart gecesi düzenlenecek olan Oscar töreninin hangi platformda yayınlanacağı belli oldu.

Güncelleme:

Bu sene, 10 Mart gecesi gerçekleşecek olan Oscar töreni Türkiye'de Disney+ Türkiye tarafından yayınlanacak. Platform, ana törenin başlangıcından yarım saat önce, yani 01.30'da başlayacak olan kırmızı halı yayınını da Oscar takipçileriyle paylaşacak.

Komedyen ve sunucu Jimmy Kimmel, 96. Oscar Ödülleri'ni sunacak ve ABD'de Disney'e bağlı ABC kanalında yayınlanacak. Bu, Kimmel'ın dördüncü kez ev sahipliği yapacağı bir Oscar Töreni olacak.

16 farklı kategoride ödül verilecek

Los Angeles'taki Dolby Theatre'da düzenlenecek olan törende, 16 farklı kategoride ödüller verilecek. Bu yılın yarışında Christopher Nolan'ın "Oppenheimer" filmi (13 adaylık) ile The Walt Disney Company'ye bağlı Searchlight Pictures filmi "Poor Things" (11 adaylık) zirveyi paylaşıyor. Yorgos Lanthimos'un yönettiği ve 9 Şubat'ta vizyona giren "Poor Things," yönetmenin filmografisinin en iyi filmi olarak değerlendirilirken, oyuncu kadrosunun performansları da öne çıkan unsurlar arasında. Bu iki filmi, Martin Scorsese'nin "Killers of the Flower Moon" (10 adaylık) ve "Barbie" (8 adaylık) izliyor. Ayrıca, "The Holdovers," "American Fiction," "The Zone of Interest" ve "Anatomy of a Fall" da 5'er dalda yarışacak.

Raj Kapoor'un yapımcılığını üstlendiği ve Hamish Hamilton'ın yönettiği ödül töreninde, kazananlar kadar törende ödül takdim edecek isimler de merak konusu. Geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremi nedeniyle Oscar törenlerini yayınlamayan TRT, bu yıl Disney+ Türkiye'nin elinde bulunan yayın haklarıyla izleyicilerle buluşacak.

Etiketler Disney+
Yorumlar
Kalan Karakter 800