44 milyar dolara satılan Twitter 1 yılda ne kadar değer kaybetti inanamayacaksınız!

X şirketi CEO'su Linda Yaccarino'nun bankalardan kredi almak amacıyla görüşmelere başlarken olaylar hızla gelişti. Bankaların kredi koşulları ve X'in güncel değeri ortaya çıktı. Bakalım X (Twitter) ne kadar değer kaybetti?

Güncelleme:

Elon Musk'ın 44 milyar dolar karşılığında satın aldığı ve X olarak yeniden adlandırdığı Twitter, finansal olarak istenilen seviyede olmayabilir. Elon Musk'ın liderliğindeki platform, özellikle reklamverenlerin çekilmesi nedeniyle gelir kaybı yaşadı. Şirketin yeni CEO'su olan Linda Yaccarino, X'e kaynak sağlamak için büyük çaba harcıyor. Hatta Yaccarino, yakın gelecekte Morgan Stanley ve Bank of America gibi büyük bankaların yöneticileriyle görüşmeyi planlıyor.

Yaccarino ve finans kuruluşları henüz görüşmelerle ilgili herhangi bir açıklama yapmış değiller, ancak Financial Times ve Reuters'ta bu konuyla ilgili bazı iddialar bulunuyor. Financial Times kaynakları, bankaların X CEO'suna sunacakları koşulları açıkladılar. Reuters ise X'in güncel mali değerini hesapladı. Şimdi hep birlikte X'in geldiği noktayı daha yakından inceleyelim.

44 milyar dolara satılan Twitter 1 yılda ne kadar değer kaybetti inanamayacaksınız! resim: 0

Yatırımcılar, Elon Musk'ın X'ten uzak tutulmasını talep ediyorlar. Financial Times kaynaklarına göre, X CEO'su Linda Yaccarino'nun görüşmeye gideceği bir bankanın yetkilisi, Elon Musk'ın X ile ilişkilendirilmemesinin kredi vermenin temel şartlarından biri olduğunu belirtti. Çalışanın ifadesine göre, Elon Musk'ın açıklamaları ve kararları, gerilimi artırıyor ve reklamverenlerin platforma geri dönme olasılığını azaltıyor.

Reuters ise bugüne kadar açıklanan verilere dayalı olarak bir değerlendirme yaptı. Buna göre, X'in güncel değeri sadece 8 milyar dolar. Bu rakam, Elon Musk'ın ödediği tutarın çok altında. Üstelik şirketin 13 milyar dolar borcu olduğu biliniyor. Bu nedenle, X'in güncel değerinin Elon Musk'ın borcundan daha düşük olduğu sonucuna ulaşılıyor. X'in geleceği ve Elon Musk'ın bu durumdan nasıl çıkacağı, ilerleyen zamanlarda daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Sizce bu kadar değer kaybı normal mi? Elon Musk Twitter'a zarar mı veriyor? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Etiketler Twitter X Elon Musk
Yorumlar
Kalan Karakter 800