18 ülkeden yapay zeka uzlaşması! Kötüye kullanımın önüne geçilecek

ABD ve Almanya'nın da aralarında olduğu 18 ülke, yapay zekanın kötüye kullanımının önüne geçilmesi için ilk kez uluslararası bir anlaşma üzerinde uzlaştı.

DW Türkçe'nin haberine göre; 20 sayfalık anlaşmada 18 ülke, şirketlerin yapay zekayı müşterileri ve kamuoyunu istismar edecek şekilde geliştirmesini ve kullanmasını engellemeyi öngörüyor.

Şirketler yapay zekayı en yaygın olarak (yüzde 25) muhasebe, (yüzde 24) teknoloji güvenliği, (yüzde 22) üretim ve hizmet süreci ve (yüzde 20) şirket yönetiminde kullanıyor.

Şirketler yapay zeka konusunda endişeli

Yapay zeka aynı zamanda dil çevirilerinde de yaygın olarak tercih ediliyor. Ankete katılan birçok şirket yapay zeka teknolojilerinin kullanımında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını da belirtti.

Yapay zekayı kullanmayan yüzde 54'lük kesim halihazırdaki cihazları ile yapay zekanın uyumu konusunda endişelere sahip.

Yüzde 51'lik kesimse bunun hukuki sonuçları konusunda soru işaretleri taşıyor. Daha önce çekinceye sahip şirketlerin yüzde 22'si yapay zekanın iş alanlarında kullanılmasını anlamlı görmüyor.

18 ülke arasında ABD ve Almanya'nın yanı sıra İngiltere, İtalya, Çekya, Estonya, Polonya, Avustralya, Şili, İsrail, Nijerya ve Singapur da bulunuyor.

Etiketler Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800