10 bin sahte Apple ürününü gerçeğiyle değiştirdiler!

ABD'de ikamet eden iki kardeş, binlerce sahte Apple ürününü gerçeğiyle değiştirdi. Dolandırıcı iki kardeşe 41 ay hapis cezası verildi. Apple'ın ise yaklaşık 6,1 milyon dolar zararı olduğu belirlendi.

Güncelleme:

Zhimin-Zhiting Liao adlı bu kardeşler, Çin'den getirdikleri iPhone ve iPad sahtelerini ABD ve Kanada'daki Apple mağazalarında orijinal ürünlerle değiştirmek amacıyla 10 bin sahte ürünü takas etti. Pazartesi günü, bu dolandırıcılık eyleminden dolayı her birine 41'er ay hapis cezası verildi. 

Ürünlerin arızalı olduğunu söylediler

Ortaya çıkan bilgilere göre Zhimin Liao, 22 eyaletteki 105 Apple mağazasını ziyaret ederek yaklaşık 720 sahte iPhone ve iPad'i orijinal ürünlerle takas etmeye çalıştı. Ayrıca, Zhiting Liao'nun ABD'nin 18 eyaletinde ve Kanada'da en az 200 Apple mağazasına giderek 718 ürünü takas etmeye çalıştığı belirtildi. Kardeşler, ürünlerin arızalı olduğunu iddia ederek bu dolandırıcılığı gerçekleştirdi.

Üçüncü kardeş olan Zhiwei Liao'nun duruşması ise bu ay sonunda gerçekleşecek. Savcılar ayrıca, kardeşlerin eşlerinin de dolandırıcılıkta yer aldığını tespit etti. Yapılan incelemeler sonucunda, sanıkların sekiz yıl boyunca ülke genelindeki mağazalarda 10 binden fazla sahte ürünü takas etmeye çalıştığı belirlendi.

6.1 milyon dolarlık zarar

Karşılığında aldıkları orijinal ürünleri ise daha sonra yabancı ülkelerdeki insanlara sattılar. Bu dolandırıcılık olayının Apple'a yaklaşık 6,1 milyon dolar zararı olduğu belirlendi. Savunma anlaşmasının bir parçası olarak kardeşler, San Diego'daki beş konuttaki hisselerinden ve suçlarından elde ettikleri 250 bin doların üzerindeki parayı bırakmaya razı oldular.

Yorumlar
Kalan Karakter 800