Sonbaharda gidilecek en güzel yerler!

Kış gelmeden kasımın tadını çıkarmak isteyenler için farklı ve güzel rotaları derledik. Bilecik, Düzce, Sakarya'dan Kastamonu, Malatya'da birbirinden güzel yerler var. Kısa bir tatil ya da seyahat planı olanlar, yazımızdaki sonbaharın renklerini yansıtan birbirinden yerlere bakmadan yola çıkmayın!

1 7 KÜÇÜKELMALI TABİAT PARKI
KÜÇÜKELMALI TABİAT PARKI

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde serin havası, çam ormanlarının içinde dingin ortamı ve göletiyle doğa tutkunlarını ağırlayan Küçükelmalı Tabiat Parkı'nda sonbahar tüm renkleriyle yaşanıyor.

Küçükelmalı köyü sınırları içinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan tabiat parkı, Bursa'ya 80, Eskişehir'e 74, Bilecik'e 41, Pazaryeri'ne 10 ve Bilecik-Eskişehir kara yoluna 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Hazan mevsiminin tüm renklerini bir arada barındıran, resim tablolarını andıran manzaralar sunan bölgeye özellikle hafta sonlarında şehrin kalabalığından uzaklaşıp doğada dinlenmeyi tercih edenler ile kamp, doğa yürüyüşü ve fotoğraf tutkunları geliyor.

Tabiat parkında araç ve yürüyüş yolları, bungalov, iskele ve ahşap köprüler, çocuk ve serbest oyun alanları, kameriyeler, çeşmeler, amfi, karavan kamp alanı, kır lokantası ve yöresel ürün satış noktası ile su sporları merkezi gibi birçok bölüm yer alıyor.

2 7 GÖLYAKA KÜLTÜR PARKI
GÖLYAKA KÜLTÜR PARKI

Düzce'de Efteni Gölü havzasında bulunan Gölyaka Kültür Park'ta sonbahar renkleri hakim. Ulusal Öneme Haiz Sulak Alanı içerisinde yer alan parkta sis, sonbaharda yaprakları sararan ağaçlar arasında güzel görüntü oluşturuyor.

İstanbul'a içme suyu sağlanan Melen Çayı havzasının başlangıç noktasında yer alan Efteni Gölü koruma sahasındaki 790 bin metrekarelik park, zengin bitki örtüsüyle bölgede hayvancılık yapanlar tarafından özel izinle mera olarak da kullanılıyor. Her mevsim ziyaretçilerine ayrı güzellik sunan Gölyaka Kültür Park'taki çınar ağaçları, sonbahar renkleriyle sis altında etkileyici görünüme büründü.

3 7 SAKARYA MADEN DERESİ
SAKARYA MADEN DERESİ

Sakarya'nın Kocaali ve Karasu ilçeleri arasında kalan, Osmanlı döneminin son zamanlarında kurşun, boraks, çinko ve altın çıkarılan bölgenin zaman içinde kullanım dışı kalmasıyla oluşan mesire alanı, sonbaharda doğaseverlere eşsiz güzellikler sunuyor.

Çınar, kavak, söğüt ve köknar gibi ağaçların arasında akan Maden Deresi'nin etrafı güz renklerine büründü.

4 7 KASTAMONU ŞENPAZAR
KASTAMONU ŞENPAZAR

Kastamonu'nun doğal güzellikleriyle bilinen Şenpazar ilçesi, sonbahar turizminde ön plana çıkmayı hedefliyor.  Kent merkezine 100, Karadeniz kıyısına ise 37 kilometre uzaklıkta olan Şenpazar ilçesinin büyük bölümünü ormanlık alan oluşturuyor.

Sonbaharda yeşilin ve sarının farklı tonlarıyla renklenen ormanlar, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. İlçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta 1040 rakımda bulunan Kızılcasu Doğa Eğitim Kamp Alanı da ziyaretçilerine, eşsiz sonbaharın renklerinin içinde tatil imkanı sunuyor.

5 7 MALATYA TOHMA KANYONU
MALATYA TOHMA KANYONU

Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu, sonbaharda tabloları aratmayan manzaralar oluşturuyor.  Tarihi ve doğal güzellikleriyle yılın dört mevsimi saklı bir cenneti andıran ilçe, sonbaharda rengarenk görüntüsüyle dikkati çekiyor.

Jeolojik dönemlerdeki kırılmalarla oluşan, sarp kayalıklar arasından akan suyu taşıyan Tohma Kanyonu, kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen doğa tutkunlarınca mola noktası olarak görülüyor.

Kanyonun ortasından asırlardır akan Tohma Çayı ve etrafındaki selvi, çınar, söğüt ve incir ağaçlarının oluşturduğu renk cümbüşü, kış mevsimi öncesi eşsiz sonbahar manzarasıyla doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbediyor.

6 7 ÇAM DAĞI
ÇAM DAĞI

Sakarya'nın Kocaali ve Hendek ilçeleri arasında bulunan 900 rakımlı Çam Dağı, sonbaharda doğaseverlere eşsiz güzellikler sunuyor. Kentin yüksek noktaları arasında bulunan Çam Dağı'nda, hazan mevsiminin gelmesiyle ağaçların yaprakları yeşil, sarı ve kahverenginin farklı tonlarına büründü.

Kestane, çam ve gürgen ağaçlarının yoğunlukta olduğu bölge, sonbaharda eşsiz manzarasıyla dikkati çekiyor. Dağın yüksek kesimlerinde oluşan sis, yaprakları sararan ağaçlarla bütünleşince ortaya güzel görüntüler çıktı.

Bölgeden geçenler, güz renkleri arasında keyifli yolculuk yapıyor.

7 7 HORMA KANYONU VE ILICA ŞELALESİ
HORMA KANYONU VE ILICA ŞELALESİ

 Sonbahar renklerini yansıtan Kastamonu'daki Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesi, Türkiye'nin birçok kentinden gelen ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki doğal güzellikleri görmek isteyenler için hazırlanan ahşap platformla geçilen Horma Kanyonu, her mevsim daha çok turistin rotasında yer alıyor.

Zengin doğal güzellikleri ile dört mevsim ziyaretçilerini ağırlayan bölge, sonbahar aylarında kahverengi, sarı, kırmızı ve turuncunun farklı tonlarıyla bezeniyor, kışın ise beyaza bürünerek ayrı bir güzellik sunuyor.

Zarı Çayı'nın yüzyıllar öncesine uzanan yolculuğu sırasında oluşan Horma Kanyonu, son olarak kayalara çivilerle monte edilen 3 kilometrelik ahşap platformla bir ucundan diğer ucuna kadar yürüyerek geçilebilir hale getirildi. Dev kayalıklar arasından ahşap platformu kullanan ziyaretçiler, sonbahar renklerine bürünen kanyonun tüm güzelliklerini görebiliyor.

Yaklaşık 3,5 kilometrelik kanyonu geçtikten sonra Ilıca Şelalesi'ne ulaşan suyun 10 metreden dökülmesiyle oluşan doğal havuz da ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. Şelalenin etrafındaki ağaçlar, sonbahar renklerinin tüm tonlarını taşıyor.

Etiketler Tatil sonbahar
Yorumlar
Kalan Karakter 800